Посуд поділяють на столовий і кухонний. Кухонний - це посуд який використовують для приготування страв. Який кухонний посуд знаєте? (каструлі, сковорідки, чайники) Столовий посуд - це посуд призначений для подавання та споживання їжі.(тарілки, салатники, вази для фруктів, чашки, тортівниці)
Культура харчування включає в себе - правильний вибір продуктів , режим харчування, та правила поведінки за столом. Під режимом харчування розуміють кількість прийомів їжі протягом доби. Правильний режим харчування позитивно впливає не тільки на травну систему, а й на весь організм в цілому. У разі порушення режиму харчування перш за все страждає травна система: можуть розвиватися гастрит, виразкова хвороба шлунка, з'являється надлишкова маса тіла. Учені довели, що рідкі прийоми їжі сприяють розвиткові багатьох хвороб. Рекомендується xарчуватися три -п'ять разів на день. Проміжки між прийомами їжі не мають перевищувати 4-6-годин.16