Презентація на тему "Правовідносини"

Про матеріал
Презентація з правознавства на тему "Правовідносини". 1. Поняття та ознаки правовідносин 2. Склад правовідносин 3. Класифікація правовідносин 4. Юридичні факти
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема 5. Правовідносини

Номер слайду 2

План1. Поняття та ознаки правовідносин2. Склад правовідносин3. Класифікація правовідносин 4. Юридичні факти

Номер слайду 3

1. Поняття та ознаки правовідносин. Правовідносини – це врегульовані правовими нормами суспільні відносини, учасники яких (фізичні чи юридичні особи) виступають одночасно як носії юридичних прав і юридичних обов’язків, що забезпечуються державою.

Номер слайду 4

Основні ознаки правових відносин:- виникають на основі норм права;- характеризуються наявністю сторін, які мають суб’єктивні права і юридичні обов’язки;- є видом суспільних відносин фізичних і юридичних осіб, організацій, спільностей;- здійснення суб’єктивних прав чи додержання юридичних обов’язків у правовідносинах контролюється і забезпечується державою.

Номер слайду 5

2. Склад правовідносин

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

3. Класифікація правовідносин

Номер слайду 10

4. Юридичні факти. Юридичні факти - конкретні життєві обставини, що призводять до виникнення, зміни або припинення правовідносин.

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Завдання 1

Номер слайду 15

Завдання 2: Визначте, які з юридичних фактів - дії, а які - події. Виокреміть правомірні та протиправні дії. Свою думку поясніть. A. Укладання договору оренди земельної ділянки між односельцями. Б. Сходження снігової лавини, що зруйнувала будівлі туристичної бази. B. Загибель у ДТП особи, яка має договір банківського кредиту. Г. Викрадення підлітком гаманця з валізи жінки. Д. Народження у подружжя двійні. Е. Реєстрація шлюбу між громадянином України і громадянкою Польщі.

pptx
Додано
30 січня 2020
Переглядів
5524
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку