Презентація на тему: "Приготування заварного тіста та вироби з нього".

Про матеріал

Презентація до уроку виробничого навчання з професіїї "Кондитер" на тему : "Приготування заврного тіста та виробів з нього"

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Приготування заварного тіста та виробів з нього

Номер слайду 2

Вернісаж виробів з заварного тіста. Еклер. Шу. Чурос. Парі-брест. Крокембуш. Профітролі

Номер слайду 3

Сировина для заварного тіста

Номер слайду 4

Обладнання та інвентар

Номер слайду 5

Схема приготування заварного тіста. Масло вершкове. Молоко або вода. Розчин соліБорошно. Яйця. Нагрівання маси до кипіння. Додавання борошна. Заварка (3-5хв)Охолодження маси до 60°С. Перемішування Додавання яєць при перемішуванніФормування виробу за допомогою кондитерського мішка. Випікання при змінному температурному режимі (210° – 190°С)

Номер слайду 6

Інструкційна картка

Номер слайду 7

Можливі дефекти та їх причини. Напівфабрикат розпливчастий, без порожнини в середині. Рідка консистенція тіста, листи сильно змащені жиром, використали борошно зі слабкою клейковиною, недостатній час заварювання. Напівфабрикат значного об'єму, сильно розтасканий. Вчасно не знизили температуру випікання. Напівфабрикат осів після випікання Напівфабрикат з малим об'ємом. Недостатній час випікання. Випечені вироби прилипли до листа Напівфабрикат осів під час випікання. Надто густе тісто, використали свіжіознесені яйця, понижена температура випікання. Листи не змащені. Рано відкрили піч і рухали листи, зарано знизили температуру випікання.

Номер слайду 8

Вимоги до якостіЗаварний напівфабрикат великого об’єму з незначними тріщинами на поверхні; слітло-коричневого кольору, з великою порожниною всередині, смак ледь солонуватий. Вологість 23%.

Номер слайду 9

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Холод Юлія Юріївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Чунихина Олена Миколаївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
23 квітня 2020
Переглядів
3332
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку