Презентація на тему "Проект основний"

Про матеріал
Презентацію можна використовувати при роботі з навчальними проектами на уроках геометрії в 11 класі (рівень стандарту)
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Навчальний проект на тему: “Геометрія навколо нас” Вчитель: Левенець Л.В. Предмет: геометрія Клас: 11 Рівень: стандарт

Номер слайду 2

Тип проекту: практико – орієнтований, індивідуально – груповий, короткостроковий. Предметні області: геометрія, архітектура, геологія, фізика.

Номер слайду 3

Проблемні запитання Площі просторових фігур та їх практичне застосування Геометрія в повсякденному житті Про що мріють від маленької жінки до дорослої пані…

Номер слайду 4

Мета проекту 1. Розглянути площі многогранників та тіл обертання 2. Навчитися складати та розв’язувати задачі практичного спрямування на знаходження площ просторових фігур 3. Дослідити використання просторових фігур в повсякденному житті 4. Познайомитись з геометричними формами єгипетських пірамід, Ейфелевої вежі, Софіївського собору

Номер слайду 5

Стислий опис проекту Під час цього проекту учні повинні дослідити проблему використання предметів навколишнього середовища для вивчення теми площі многогранників та тіл обертання. Дослідити факти використання просторових фігур в повсякденному житті та побуті. Учні утворюють 3 групи і кожна група досліджує певну проблему, визначають напрямки роботи, готують необхідні матеріали, аналізують їх, консультуються з лідерами груп та вчителем. Результатом проекту є створення презентації, які будуть показані учням, які вивчають матеріал геометрії у старших класах, але не прийняли участі у роботі над проектом, батькам для того, щоб переконати їх у важливості та необхідності вивчення геометрії

Номер слайду 6

Навчальні цілі та очікуванні результати Дослідити факти, які підтверджують існування геометрії у повсякденному житті. Проаналізувати предмети, які нас оточують з точки зору стереометрії. Продемонструвати самостійно можливість використання знань з даної теми при розв’язуванні задач практичного змісту. Виховувати в учнів інтерес до вивчення математики. Розвивати просторову уяву, логічне мислення, пам’ять. Систематизувати свої знання щодо означення та властивості призми, піраміди, тіл обертання. Вдосконалити вміння аналізувати, робити висновки. Аргументувати можливість використання знань з даної теми при розв’язуванні задач практичного змісту.

Номер слайду 7

Етапи реалізації проекту Підготовчий Створити мотивацію, усвідомлення проблемної ситуації.

Номер слайду 8

Етапи реалізації проекту. Організація і планування діяльності Оголошення теми проекту. Об'єднання в групи, вибір теми дослідження. Розгляд змістовних питань і складання плану роботи. Виявлення потреб учнів. Розроблення критеріїв оцінки проекту.

Номер слайду 9

Етапи реалізації проекту. Практичний Пошук і збір інформації в мережі Internet, фоторепортаж Робота з літературою. Аналіз, відбір і систематизація знайденої інформації. Складання та розв'язання задач практичного спрямування Коригування учнями змістовних питань.

Номер слайду 10

Етапи реалізації проекту. Аналітичний Створення презентації. Попередній перегляд і корегування робіт учнів. Підготовка до захисту проекту.

Номер слайду 11

Етапи реалізації проекту Захист проекту Демонстрація продукту проекту Комп'ютерні презентації: Площі многогранників та тіл обертання Геометрія в повсякденному житті Про що мріють від маленької жінки до дорослої пані…

Номер слайду 12

Етапи реалізації проекту. Заключний Самооцінка Зовнішня оцінка Підведення підсумків

Номер слайду 13

Висновок В ході виконання даної проектної роботи було систематизовано знання учнів з даної теми. Перевірено вміння та навички в складанні та розв’язуванні задач із життя. Досліджено використання даної теми в повсякденному житті. Учні познайомились з геометричними формами єгипетських пірамід, Ейфелевої вежі, Софіївського собору. Група практиків проаналізувала завдання ЗНО з математики і знайшла задачу з геометрії практичного спрямування, яка стосується теми проекту.

ppt
Додано
23 лютого 2020
Переглядів
745
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку