Презентація на тему: "Роль хімічних розпушувачів"

Про матеріал
Презентація на тему: "Роль хімічних розпушувачів" націлена на розвиток творчих здібностей учні професійної освіти в навчальному закладі
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Роль хімічних розпушувачів в кондитерському виробництві

Номер слайду 2

Введення розпушувачів в побут. До появи розпушувачів використовували дріжджі. Дріжджі складаються з особливих дріжджових грибів. В тісті вони бродять, виділяють гази в результаті чого вони стають рихлими та воздушними. Але дріжджові гриби самі харчуються тістом. На початку ХІХ століття в Німеччині не вистачало хліба і відомий хімік Юстус фон Лібіх, щоб допомогти в скрутну хвилину підрахував, що дріжджі забирають стільки муки, що можна було б нагодувати 400 000 осіб, тому він в 1833 році започаткував використання розпушувачів для тіста. В 1900 році розпушувачі стали масово використовувати в кондитерському виробництві.

Номер слайду 3

Як правильно використовувати розпушувачіЄ правила, про які знає будь кулінар. Для приготування повітряної, ніжною випічки обов'язково знадобиться розпушувач тіста. Речовина додасть продукту рихлості і пишності, поліпшить смакові якості і зовнішній вигляд. В якості розпушувача можуть використовуватися: поташ, пекарський порошок, вуглекислий амоній, сода. Для приготування особливою випічки можуть також використовувати ром, коньяк або спирт. Повітряне тісто взагалі не потребує розпушувачі, адже тісто збільшується внаслідок утворення повітря від збивання масла і яєць.

Номер слайду 4

Розпушувачі для тіста в основному складаються з гідрокарбонату натрію. Це природна мінеральна сіль добувається в Африці на озері Чад. Багату на натрій воду наливають в водойми де вода випаровується та залишається натрій. Він під дією високих температур розкладається виділяючи вуглекислий газ.

Номер слайду 5

Основна функція дріжджів викликати бродіння з виділення вуглекислого газу,що ми можемо побачити на розрізі хліба, який негативно впливає на мікрофлору кишечника, тому споживання хліба для підлітків повинно нормуватися.

Номер слайду 6

Користь виробів з застосуванням розпушувачів. Взагалі корисно споживати без дріжджовий хліб. Звичайно він не такий смачний та пишний, а також має недолік швидкого черствіння та має перевагу корисні властивості

Номер слайду 7

Види розпушувачів. Сода – це гідрокарбонат натрію додається мучних виробів, вона розщеплюється та виділяє вуглекислий газ та робить тісто пористим.

pptx
Додано
9 листопада 2022
Переглядів
262
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку