Презентація на тему: "Розвиток креативного мислення учнів на уроках української мови та літератури"

Про матеріал
Найголовніше завдання виховання та навчання – пробудити в дитині жагу до пізнання. Розвинені навички креативного мислення дозволяють майбутньому громадянину грамотно ставити власну мету й досягати її.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Думанська Ірина Іванівна, заступник директора з науково-методичної роботи, учитель української мови та літератури, зарубіжної літератури гімназії №179 міста Києва Розвиток креативного мислення учнів на уроках української мови та літератури

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Найголовніше завдання виховання та навчання – пробудити в дитині жагу до пізнання. Розвинені навички креативного мислення дозволяють майбутньому громадянину грамотно ставити власну мету й досягати її.

Номер слайду 4

В основу креативної педагогіки покладені евристичні методи навчання та пошукова діяльність учнів. Об’єктами пізнавальної діяльності є не тільки проблеми і завдання, але й індивідуальний потенціал учнів. Креативна педагогіка – це сукупність теорії, методів, методології пошуку принципово нових рішень, яка розглядається як предмет, що забезпечує виховання творчої особистості.

Номер слайду 5

Використання технології розвитку критичного мислення не самоціль, а засіб створення доброзичливості й порозуміння, зняття з душі дитини відчуття страху, навіювання впевненості у своїх силах, налаштування на успіх, виявлення здібностей до творчості. Безпосередньо з технологіями розвитку критичного мислення пов'язана організація активного читання, каліграфічного, чистого, грамотного, продуманого письма.

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Роль нетрадиційних та розвивальних завдань спостереження над образною мовою твору складання словників виділення та пояснення метафор, порівнянь самостійний вибір теми творчої роботи порівняльні характеристики героїв аналіз літературного твору крізь призму сучасності написання поетичних творів

Номер слайду 12

Нетрадиційні завдання та вправи з української мови та літератури для розвитку креативного мислення учнів

Номер слайду 13

ppt
Додано
26 липня 2019
Переглядів
946
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку