Презентація на тему "Спонтанне малювання. Малювання способами відбитків".

Про матеріал
Спонтанне та проектне малювання в арт - терапії сприяє розпізнаванню проблемного поля дитини.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Презентація на тему:“Спонтанне малювання. Малювання способами відбитків”

Номер слайду 2

ПЛАНВступ1) Спонтанне малювання. Основна частина2) Малювання способами відбитків Висновок

Номер слайду 3

Спонтанне малювання - є приклад прояву несвідомих тенденцій в психіці, і тому воно сприяє розпізнаванню проблемного поля дитини. Мета:розвиток фантазії, коригування негативних переживань, зняття емоційного напруження. Обладнання: аркуші паперу різної форми (круг, квадрат, трикутник, прямокутник), ножиці, фарби, олівці, різні матеріали для аплікації.Інструкція. Протягом 10 хвилин дитина може малювати все, що їй заманеться, прикрашати малюнок аплікацією…

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Проектне малювання може бути використане як серійне малювання, коли маленький автор создає одну роботу за іншою, поки його до цього закликає внутрішнє прагнення до творчості і транс-формації переживань. До спонтанного малювання відноситься техніка "Карлючки". Дитині пропонується зробити руками декілька рухів навколо себе в повітрі, немов би звільняючись від чогось, потім вибрати фломастер любого кольору і на аркуші паперу намалювати щось. Методом вільних асоціацій психолог пропонує "побачити" образ, дати йому назву і доповнити, за бажанням, малюнок.

Номер слайду 6

Малювання способом відбитків. Малювати можна не лише пальцями, а й усією долонею, кулачком, ребром долоні. Змочити в фарбу і віддруковувати на папері. Особливу увагу слід звертати на рух руки і правильне положення «робочого пальця». Щоб отримати відбиток «крапка» палець піднести вертикально над аркушем, а якщо торкнутися всією фалангою, то матимемо «овал». Щоб отримати різнокольорове зображення, на один палець можна наносити 2 – 3 фарби.

Номер слайду 7

Рекомендації з використання: За допомогою різних форм відбитків можна створити цікаві роботи з декоративного малювання. Цю техніку можна використати під час малювання:- дощу, снігу;- квітів, дерев;- птахів, риб, тварин;- кетягів калини, винограду тощо.

Номер слайду 8

Номер слайду 9

ВИСНОВОК Образотворча діяльність із застосуванням нетрадиційних матеріалів і технік сприяє розвитку у дитини:  Дрібної моторики рук і тактильного сприйняття;    Просторової орієнтування на аркуші паперу, окоміру та зорового сприйняття;  Уваги і посидючості; Образотворчих навичок й умінь, спостережливості, естетичного сприйняття, емоційної чуйності; Спонтанне малювання допоможе вийти із депресії, знімає психологічне напруження, актуалізує почуття міри. Метою вчителя є дати дитині повну свободу, дозволити діяти так, як їй захочеться.

Номер слайду 10

Арт-терапія, дає значний позитивний емоційний заряд,формує активну життєву позицію,впевненість у своїх силах!

pptx
Додано
2 травня 2020
Переглядів
1350
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку