Презентація на тему "Стрес"

Про матеріал
Для використання під час лекцій, тренінгів ,бесід. Презентація створена для інформування про: "Стрес ","Прояви стресу", "Види стресу" та "Як подолати стрес?"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

СТРЕС. Подолання стресу.

Номер слайду 2

«Нас вбиває не сам стрес, а реакція на нього»… Ганс Сельє

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Стрес – це– тиск, натиск, гніт – це своєрідна відповідь організму на будь-який примус (фізичний або психічний). Вчені виділяють дві форми стресу: позитивну (еустресс) і негативну (дистрес). Вперше дане поняття вжив Уолтер Кеннон і застосував його в своїх роботах в області фізіології і психології

Номер слайду 5

Прояви стресу.

Номер слайду 6

М’язова напруга в ділянці голови, шиї, плечей, спини. Підвищена тривожність. Дратівливість із найменшого приводу. Знижена працездатність. Пригніченість, апатія. Порушення сну. Розсіяність, погіршення пам’яті та здатність до концентрації уваги, уповільнення темпу розумових процесів. Хронічна втома, песимізм, бажання дистанціюватися від соціуму. Головний біль, нез’ясовні біль у грудях. Розлад апетиту, порушення травної функції..

Номер слайду 7

Причини виникнення стресу:

Номер слайду 8

Стрес Відсутність відпочинку достатнього для відновлення психіки; Професійна діяльність, пов’язана із підвищеною відповідальністю; Нереалізовані потреби, занижена самооцінка, перфекціонізм;Зміна місця проживання чи роботи, монотонний вид діяльності, розлучення, смерть близької людини;Психоемоційна напруженість, спричинена підвищеним навантаженням, Складні взаємини у сім’ї;проблеми у спілкуванні з друзями

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Вироблення стресостійкості “Все буде дзен”

Номер слайду 11

Стрес непоганий сам по собі: без нього людство не здатне вижити. Він навчає нас оперативно ухвалювати рішення у найскладніших ситуаціях. До того ж, американські вчені визначили, що в період нетривалих потрясінь в організмі інтенсивніше працюють такі клітини, як:- моноцити ;-лімфоцити . Цікавий факт: вчені вважають, що стрес більш поширений у західних країнах. У цінностях та базових установках їхніх мешканців переважають конкурентоспроможність та бажання більше заробляти. На Сході стрес з'явився після проникнення західного мислення наприкінці ХХ століття.

Номер слайду 12

Є три рівні стресостійкості:1. Високий — людина практично не схильна до стресу.2. Середній — деякі ситуації можуть порушити баланс, спричинити агресію чи страх.3. Низький — спостерігається гостра реакція на найменші стрес-фактори.

Номер слайду 13

Правила подолання стресу. З'ясуйте, що саме вас тривожить і зачіпає за живе. Сплануйте свій день. Усміхайтеся, навіть якщо вам не дуже хочеться. Відпочивайте разом із сім’єю. Фізичні вправи знімають нервове напруження. Музика – це теж психотерапія. Слухайте спокійну музику. Аби запобігти розчаруванню, невдачам, не треба братися за непосильні завдання Постійно концентруйтеся на світлих сторонах життя. Не зловживайте кавою, алкоголем. Їжте морозиво– там є компонент, який покращує настрій. І банан – в ньому є сиротин, гормон щастя. Вживайте вітамін Е.

Номер слайду 14

Вправи для рефлексії

Номер слайду 15

Смайлик

Номер слайду 16

Мета покращити настрій;зняти напруження;відчути спокій та душевну рівновагу; Завдання Передавати смайлик (кульку) один одному по колу, при цьому розповідаючи коротку історію про себе . Потім в довільному порядку кидати кульку тому , від кого хочеш почути факти про себе , які ти вже розповів.

Номер слайду 17

Формула для самозаспокоєння. Я зосереджуюся на своєму диханні. Думки розважливі. Спокійно обмірко­вую свої подальші дії. Я почуваюся абсолютно спокійню (им) Я почуваюся здоровою (им). Це не варте хвилювання. Все буде добре. Відкинь погану думку.

pptx
Додав(-ла)
Семко Олена
Пов’язані теми
Психологія, Презентації
Додано
6 червня 2023
Переглядів
4291
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку