Презентація на тему: "Технологія та обладнання ручного дугового зварювання неплавким електродом"

Про матеріал

Презентація містить матеріал про особливості технологічного процесу зварювання неплавким електродом

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Технологія і обладнання ручного дугового зварювання неплавким електродом

Номер слайду 2

Зварюванням називається технологічний процес отримання нероз'ємних з'єднань шляхом встановлення міжатомних зв'язків між зварювальними частинами при їх місцевому або загальному нагріванні, або пластичному деформуванні, або спільною дією того й іншого.

Номер слайду 3

При зварюванні вугільним і графітовим електродом захисна атмосфера, яка містить СО2, СО і пари вуглецю, створюються за рахунок поступового обгорання і випаровування електрода. Зварювання вугільним електродом може бути використане для зварювання та наплавлення сталі, чавуну, твердих сплавів, алюмінію, міді й інших кольорових металів.

Номер слайду 4

Графітові електроди складаються з кристалічного вуглецю-графіту, мають темно-сірий колір з металевим блиском. Матеріал електрода м'який і легко ріжеться. Графітові електроди при зварюванні дають кращі результати, ніж вугільні. Вугільні електроди складаються з аморфного електротехнічного вугілля у вигляді стрижнів круглого перерізу.

Номер слайду 5

Гази для зварювання неплавкими електродами. Для зварювання неплавким електродом в якості основного газу застосовується аргон – інертний газ, не здатний до хімічних реакцій і практично нерозчинний у металах. Будучи важчим за повітря, він добре захищає дугу і зону зварювання. Гелій легший за повітря, що ускладнює захист зварювальної ванни, і, отже, вимагає більшої витрати на захист. У порівнянні з аргоном він забезпечує більш інтенсивний нагрів зони зварювання. Часто використовується суміш 70% аргону і 30% гелію.

Номер слайду 6

Робочим місцем електрозварника є закріплена за робітником або бригадою ділянка виробничої площі, оснащеної відповідно до вимог здійснюваного технологічного процесу певним устаткуванням, інструментом, пристосуваннями і т.д.

Номер слайду 7

У комплект одягу входять куртка, брюки та рукавиці. Куртку і штани шиють з брезенту, сукна або азбестової тканини. Одяг із прогумованого матеріалу не застосовують, оскільки її легко пропалити нагрітими металевими частинками. Штани повинні прикривати взуття для запобігання ніг від опіку. Рукавиці можуть бути брезентовими або робочими. Одяг зварника

Номер слайду 8

Способи зварювання вугільним електродом з подачею присадочного металу в дугу

Номер слайду 9

Способи запалювання дуги:

Номер слайду 10

Процес зварювання вугільними електродами має особливості:

pptx
Додано
18 травня 2021
Переглядів
1173
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку