Презентація на тему "Теорема Безу"

Про матеріал

Дані матеріали до уроку "Корені многочлена. Теорема Безу" містять дві презентації Power Point: "Етьєн Безу - відомий математик" та "Теорема Безу".

Дана тема вивчається у курсі алгебри 8 класу "Основи теорії подільності"(поглиблене вивчення)

Зміст слайдів
Номер слайду 1

КОРЕНІ МНОГОЧЛЕНА. ТЕОРЕМА БЕЗУ Основи теорії подільності

Номер слайду 2

ОЗНАЧЕННЯ Число α називають коренем многочлена А(х), якщо А(α)=0 Зрозуміло, що корінь многочлена А(х) – це корінь рівняння А(х)=0.

Номер слайду 3

При розв'язуванні рівнянь виду А(х)=0, де А(х) - многочлен, важливо навчитися виділяти в многочлені лінійний множник, тобто подавати многочлен у вигляді добутку: А(х)=(х-α)В(х), де В(х) - деякий многочлен, степінь якого на 1 менший від степеня многочлена А(х).

Номер слайду 4

ТЕОРЕМА БЕЗУ: Bezout Etienne (1730-1783) Остача від ділення многочлена А(х) на двочлен х-α дорівнює А(α)

Номер слайду 5

ТЕОРЕМА Для того щоб число α було коренем многочлена А(х), необхідно й достатньо, щоб многочлен А(х) ділився націло на двочлен х-α

Номер слайду 6

НАСЛІДКИ 1) Якщо {α1, α2 ,... αп} – множина коренів многочлена А(х), який тотожно не дорівнює нулю, то А(х)=(х-α1)·(х-α2)·...· (х-αп)·Q(х), де Q(х) – деякий многочлен. 2) Множина коренів многочлена степеня п містить не більше ніж п елементів. 3) Якщо множина коренів многочлена апхп+ап-1хп-1+...+а1х+а0 містить більше,ніж п елементів,то цей многочлен тотожно дорівнює нулю

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Етьєн Безу

Номер слайду 2

Біографія Етьєн Безу - французький математик, член Паризької Академії Наук (з 1758 року).

Номер слайду 3

Народився в Немуро 31 березня 1730 і помер 27 вересня 1783 року.

Номер слайду 4

З 1763 року Безу викладав математику в училищі гардемаринів, а з 1768 року і в королівському артилерійському корпусі.

Номер слайду 5

Основні роботи Етьєна Безу стосуються вищої алгебри, вони присвячені створенню теорії розв'язання алгебраїчних рівнянь. У теорії розв'язання систем лінійних рівнянь він сприяв виникненню теорії визначників, розвивав теорію лишків невідомих з систем рівнянь вищих ступенів, довів теорему (вперше сформульовану К. Маклореном) про те, що дві криві порядку m і n перетинаються не більше ніж в mn точках.

Номер слайду 6

У Франції та за її кордоном аж до 1848 року був дуже популярний його шести томний "Курс математики", який Безу писав п'ять років з 1764 по 1769 рік. Також, він розвинув метод невизначених множників: в елементарній алгебрі його ім'ям названо спосіб розв'язання систем рівнянь, заснований на цьому методі. Частина праць Безу присвячена зовнішньої балістиці.

zip
До підручника
Алгебра (підручник для класів із поглибленим вивченням математики) 8 клас (Мерзляк А. Г., Полонський В. Б., Якір М. С)
До уроку
§ 3. Основи теорії подільності
Додано
29 липня 2018
Переглядів
2381
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку