Презентація на тему: "Українські народні танці"

Про матеріал
Містить матеріали для роботи на уроці за темою "Українські народні танці" з поясненнями їхнього виникнення та інші форми роботи на уроці.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Українські народні танціВиконала: учитель музичного мистецтва. Дорофєєва Наталія Сергіївна

Номер слайду 2

Український народний танець формувався і вдосконалювався про­тягом віків та був тісно пов’язаний із життям народу, його побутом, працею, певним художнім смаком. Народ трепетно зберігав і розвивавкращі зразки танцювального мистецтва, передаючи від покоління до покоління.style.colorfillcolorstroke.colorfill.type

Номер слайду 3

Народні танці України. Гопа́к — традиційний український народний танець запорізького походження. Виконується солоабо групами в швидкому темпі з використанням віртуозних   стрибків. Гопак виник у побуті Війська Запорозького. Гопак танцюють чоловіки й жінки, однак чоловіча партія залишається провідною.

Номер слайду 4

Народні танці України. Козачок — український масовий танець швидкого темпу, дводольного розміру. Виконується парами, рядами, солістами. Його танцювальні фігури мають багато спільного з гопаком, але характер танцю більш легкий.

Номер слайду 5

Народні танці України. Метелиця — масовий танець жвавого характеру і темпу, якийвиконують у парі, з переплетінням рук і швидким кружлянням, що нагадує снігову заметіль (метелицю). Танець супроводжується співом із жартівливими текстами.

Номер слайду 6

Аркан — старовинний український чоловічий танець, який ви­конують зімкнутим колом або півколом з топірцями в руках. Він є головним елементом обряду посвячення молодого гуцула в леґіні (парубки), після чого той отримував право носити топірець та підперізуватися широким паском. Народні танці України

Номер слайду 7

Вокально-хорова робота. Розучування пісні “ Гарний танець гопачок ”

Номер слайду 8

Ритмічна робота

Номер слайду 9

Підсумок уроку. Пригадайте, з якими танцями ми познайомилися Ритм яких танців вам найбільше сподобався? Що в цій музиці було особливим? Які народні інструменти виконували ці танцювальні композиції?Який характер танців? Розкажіть про це. Які засоби музичної виразності вам вдалося розпізнати у про­слуханих творах? Який настрій тобі «навіяла» музика? Розкажіть про нього.

Номер слайду 10

Дякую за увагу !

pptx
Додано
17 листопада 2022
Переглядів
5051
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку