Презентація на тему: "Устаткування для ресторанів" . Дана презентація може бути використана для учнів вищих навчальних закаладів при вивченні курсу з предмету: "Устаткування в сфері побутового обслуговування"
Ресторан — підприємство комунального харчування із широкою асортиментом страв складного приготування, включаючи замовлені і фірмові; вино-горілчані, тютюнові і макарони, підвищеним рівнем обслуговування разом із відпочинком. Ресторани представлені широким видовим розмаїттям: європейська, східна, кавказька кухня.
Номер слайду 3
Власник ресторанного бізнесу називається ресторатором; обидва слова походять від французького дієслова restaurer (відновлювати, зміцнювати, годувати). Слід зазначити, що restaurant в американському англійському - будь-яке підприємство громадського харчування взагалі, а не тільки ресторан у звичному сенсі. РОЗДІЛ 1. Поняття про ресторанне господарство
Номер слайду 4
Ресторани уже були в період правління династії Тан (618-906 рр..) Сьогодні найстаріший ресторан у світі "БАКIТО Чікен Хаус" відкритий в 1153 році в місті Кайфин. Окремі ресторани в Ханчжоу, культурному, політичному та економічному центрі Китаю під час династії Сун спеціалізувалися на якійсь одній конкретній їжі.
Номер слайду 5
На Заході трактири й таверни були відомі з часів античності, ці заклади були орієнтовані на мандрівників, і місцеві жителі рідко харчувалися в них. Лише в XVIII столітті з'явилися ресторани, головною метою яких було приготування і подача блюд, які замовляв відвідувач по своєму смаку.
Номер слайду 6
Найстарішим з існуючих сьогодні ресторанів є Собріно-де-Ботін (Sobrino de Botin) в Мадриді (Іспанія). Він відкрився в 1725. Вперше слово ресторан було застосовано відносно підприємства харчування близько 1765, заклад заснував парижанин, продавець супів по імені Буланже (Boulanger). Він розмістив над входом у свій заклад таку вивіску на латині: "Venite ad me omnes, qui stomacho laboratis et ego restaurabo vos" - буквально означає: "Прийдіть до мене всі стражденні шлунком і я вас відновлю".
Номер слайду 7
Матеріально-технічна база для організації обслуговування споживачів у ресторані
Номер слайду 8
Приміщення для процесу обслуговування
Номер слайду 9
Устаткування для обслуговування споживачів для ресторану
Номер слайду 10
Механічне устаткування:
Номер слайду 11
Теплове устаткування:
Номер слайду 12
Холодильне устаткування:
Номер слайду 13
РОЗДІЛ 2. Технологічне обладнання ресторанів
Номер слайду 14
У холодному цеху проводиться нарізка продуктів, приготування,порціонування готових холодних страв.
Номер слайду 15
Традиційний матеріал, з яких виготовляються ці незамінні елементи xoлoднoгo цеху - харчова нержавіюча сталь (допускається також виготовлення каркасів з вуглецевої сталі, потім пофарбованої порошкової фарбою)
Номер слайду 16
слайсеровочерізкаміксеркуттерблендеркофеварка
Номер слайду 17
кухонне начинння та посуд кухонні плити жарові печі казани для варіння котли з подвійними стінками парові казани барбекюдухова піч грільмікрохвильова піч пароконвектоматкартофелечистка і овочечистка вагипосудомиюча машина Кухонне устаткування