Презентація на тему: "Устаткування для ресторанів"

Про матеріал
Презентація на тему: "Устаткування для ресторанів" . Дана презентація може бути використана для учнів вищих навчальних закаладів при вивченні курсу з предмету: "Устаткування в сфері побутового обслуговування"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

«Технологічне обладнання ресторанів»

Номер слайду 2

Ресторан — підприємство комунального харчування із широкою асортиментом страв складного приготування, включаючи замовлені і фірмові; вино-горілчані, тютюнові і макарони, підвищеним рівнем обслуговування разом із відпочинком. Ресторани представлені широким видовим розмаїттям: європейська, східна, кавказька кухня.

Номер слайду 3

Власник ресторанного бізнесу називається ресторатором; обидва слова походять від французького дієслова restaurer (відновлювати, зміцнювати, годувати). Слід зазначити, що restaurant в американському англійському - будь-яке підприємство громадського харчування взагалі, а не тільки ресторан у звичному сенсі. РОЗДІЛ 1. Поняття про ресторанне господарство

Номер слайду 4

Ресторани уже були в період правління династії Тан (618-906 рр..) Сьогодні найстаріший ресторан у світі "БАКIТО Чікен Хаус" відкритий в 1153 році в місті Кайфин. Окремі ресторани в Ханчжоу, культурному, політичному та економічному центрі Китаю під час династії Сун спеціалізувалися на якійсь одній конкретній їжі.

Номер слайду 5

На Заході трактири й таверни були відомі з часів античності, ці заклади були орієнтовані на мандрівників, і місцеві жителі рідко харчувалися в них. Лише в XVIII столітті з'явилися ресторани, головною метою яких було приготування і подача блюд, які замовляв відвідувач по своєму смаку.

Номер слайду 6

Найстарішим з існуючих сьогодні ресторанів є Собріно-де-Ботін (Sobrino de Botin) в Мадриді (Іспанія). Він відкрився в 1725. Вперше слово ресторан було застосовано відносно підприємства харчування близько 1765, заклад заснував парижанин, продавець супів по імені Буланже (Boulanger). Він розмістив над входом у свій заклад таку вивіску на латині: "Venite ad me omnes, qui stomacho laboratis et ego restaurabo vos" - буквально означає: "Прийдіть до мене всі стражденні шлунком і я вас відновлю".

Номер слайду 7

Матеріально-технічна база для організації обслуговування споживачів у ресторані

Номер слайду 8

Приміщення для процесу обслуговування

Номер слайду 9

Устаткування для обслуговування споживачів для ресторану

Номер слайду 10

Механічне устаткування:

Номер слайду 11

Теплове устаткування:

Номер слайду 12

Холодильне устаткування:

Номер слайду 13

РОЗДІЛ 2. Технологічне обладнання ресторанів

Номер слайду 14

У холодному цеху проводиться нарізка продуктів, приготування,порціонування готових холодних страв.

Номер слайду 15

Традиційний матеріал, з яких виготовляються ці незамінні елементи xoлoднoгo цеху - харчова нержавіюча сталь (допускається також виготовлення каркасів з вуглецевої сталі, потім пофарбованої порошкової фарбою)

Номер слайду 16

слайсеровочерізкаміксеркуттерблендеркофеварка

Номер слайду 17

кухонне начинння та посуд кухонні плити жарові печі казани для варіння котли з подвійними стінками парові казани барбекюдухова піч грільмікрохвильова піч пароконвектоматкартофелечистка і овочечистка вагипосудомиюча машина Кухонне устаткування

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Наталя Янчук Миколаївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
16 березня 2021
Переглядів
2176
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку