Презентація на тему: «Видатні математики України»

Про матеріал
Історію української математики можна починати ще з давніх часів, однак найбільш повно українська математична наука почала себе проявляти в першій половині ХХ ст.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Видатні математики України

Номер слайду 2

Історію української математики можна починати ще з давніх часів, однак найбільш повно українська математична наука почала себе проявляти в першій половині ХХ ст.

Номер слайду 3

1. Дмитрій Олександрович Граве. 2. Отто Юлійович Шмідт. 3. Михайло Філіпович Кравчук. 4. Віктор Михайлович Глушков. 5. Володимир Андрійович Вишенський. 6. Сергій Трохимович Завало. 7. Лев Аркадійович Калужін. 8. Юрій Анатолійович Дрозд. 9. Віталій Іванович Сущанський. 10. Інші видатні математики. План:

Номер слайду 4

О.Г.Ганюшкін разом з учнями дослідив будову нільпотентних піднапівгруп в класичних напівгрупах перетворень, разом з В.С.Мазорчуком ввів до розгляду і дослідив будову факторстепенів напівгруп перетворень, а разом з В.І.Сущанським охарактеризував скінченні однорідні метричні простори з широким спектром значень метрики.

Номер слайду 5

Номер слайду 6

С.А.Овсієнко побудував теорію дуальності для — категорій, на основі чого дав широке узагальнення дуальності Рінгеля та встановив зв’язки між нею та Кошулівськими дуальностями. Ним досліджена категорія модулів Гельфанда - Цейтліна над повною лінійною алгеброю Лі, доведено теорему про локальну скінченність блоків цієї категорії. За свої наукові дослідження в 1997р. В.С.Мазорчук отримав премію НАН України для молодих вчених. На початку 2000 року він (у 27- річному віці) захистив докторську дисертацію. О.О.Безущак отримала (разом з В.І.Сущанським) характеризацію груп ізометрій узагальнених метрик берівського типу, описала класи спряженості в групах ізометрій берівських метрик. В.Некрашевич побудував теорію неаменабельності для рівномірно обмежених метричних просторів, встановив зсувну еквівалентність сіток та підгруп скінченного індекса в скінченно породжених неаменабельних групах, біліпшицеву еквівалентність квазіізометричних неаменабельних груп.

Номер слайду 7

Великою заслугою Володимира Йосиповича Левицького було те, що він зібрав і впорядкував матеріали з української математичної термінології, що була надрукована в 1903 р. Основною ділянкою наукової роботи професора В. Левицького була теорія аналітичних функцій. Він займався також геометрією, алгеброю, диференціальними рівняннями та історією математики. Багато уваги приділяв теоретичній фізиці та астрономії. Багато теорем і формул М.В. Остроградського ввійшли до різних математичних курсів. Добре відомі математикам усього світу метод інтегрування Остроградського, правило Остроградського, формула Остроградського тощо. На жаль його ім'я не завжди згадується.

Номер слайду 8

Отже, з усього можна зробити висновок, що Україна має своїх великих математиків зі світовими іменами.

Номер слайду 9

Інтернет ресурси: http://www.br.com.ua http://www.coolreferat.com http://www.chl.kiev.ua http://www.formula.co.ua http://prilrmk.ucoz.ru http://www.refine.org.ua

ppt
Додано
8 серпня 2019
Переглядів
786
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку