Презентація на тему "Види емоції та почуттів"

Про матеріал
Емоції - реакція психіки на задоволення або незадоволення потреби - це просте, безпосереднє, поверхове, короткоплинне переживання людини в даний момент.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Індивідуально - наукове завдання з предмету Психологія на тему : Види емоцій та почуттів Підготувала:студентка 31-Е групи. КОГПА ім. Тараса Шевченка. Хоршунова Іванна

Номер слайду 2

Зміст. Класифікація емоцій Б.І. Додонова4 Що таке емоції?1 Приклади емоції2 Види емоції3 Фундаментальні емоцій за (за К. Є. Ізардом)5

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Приклади емоцій. Смуток. Сором. Страх. Радість. Нудьга. Гнів. Захоплення. Огида. Цікавість. Задоволення. Здивування. Образа

Номер слайду 5

Види емоцій

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Класифікація емоцій Б.І. Додонова. Альтруїстичні емоції - переживання, які виникають на основі потреби в допомозі, підтримці іншим людям: бажання приносити людям радість, почуття занепокоєння долею іншої людини, турбота про неї.

Номер слайду 8

Комунікативні емоції  - виникають на основі потреби у спілкуванні: бажання спілкуватися, ділитися думками та переживаннями.

Номер слайду 9

Глоричні емоції (від лат. «слава») - пов'язані з потребою у самоповазі та славі: прагнення завоювати визнання; почуття гордості, почуття переваги, почуття задоволення собою, своїми успіхами.

Номер слайду 10

Праксичні емоції - такі емоції викликані діяльністю, змінами в ході роботи, успішністю та неуспішністю, труднощами здійснення та завершення; бажання дійти успіху в роботі; почуття напруження; захопленість роботою; приємне задоволення від того, що робота зроблена.

Номер слайду 11

Пугнічні емоції (від лат. «боротьба»), визначаються потребами в подоланні небезпеки, інтересом до боротьби; жадоба до гострих почувань; почуття ризику; почуття спортивного азарту; рішучість.

Номер слайду 12

Романтичні емоції - прагнення до всього незвичайного, очікування чогось світлого, доброго; почуття лиховісно-таємничого, містичного.

Номер слайду 13

Гностичні емоції (від грецького «знання»), пов'язані з потребою у пізнавальній гармонії, прагнення зрозуміти те, що відбувається, проникнути в сутність явища.

Номер слайду 14

Естетичні емоції  - пов'язані з ліричними переживаннями, жадоба краси та гармонії, почуття прекрасного.

Номер слайду 15

Гедоністичні емоції - пов'язані із задоволенням потреб в тілесному та душевному комфорті: насолода приємними фізичними відчуттями - від смачної їжі, сонця; почуття безтурботності; почуття веселості.

Номер слайду 16

Акизитивні емоції (від франц. «надбання»), породжуються інтересом, прагненням до накопичення, колекціонування, володіння.

Номер слайду 17

Фундаментальні емоцій за (за К. Є. Ізардом)Інтерес-хвилювання - емоція, яка мотивує навчання, розвиток навичок та вмінь, активізує процеси пізнання, стимулює допитливість.

Номер слайду 18

Радість - позитивне емоційне збудження, яке виникає при появі можливості повного задоволення актуальної потреби.

Номер слайду 19

Горе-страждання - емоція, яка викликається комплексом причин, пов'язаним з життєвими втратами. Часто переживається, як почуття самотності, жалості до себе, почуття непотрібності, нерозуміння оточенням;

Номер слайду 20

Гнів - виникає при явному розходженні поведінки іншої людини з нормами етики, моралі;

Номер слайду 21

Відраза - часто виникає разом з гнівом. Відраза являє собою бажання позбутися від когось або чогось;

Номер слайду 22

Презирство - емоція, що відображає деперсоналізацію іншої людини або цілої групи, втрату їх значущості для індивіда, переживання переваги в порівнянні з ними;

Номер слайду 23

Страх - переживання, що викликано отриманою прямою або непрямою інформацією про реальну або уявлювану небезпеку, очікування невдачі. Страх є найсильнішою негативною емоцією;

Номер слайду 24

Подив - різке підвищення нервової стимуляції, яке виникає після якоїсь несподіваної події;

Номер слайду 25

Сором - виникає як переживання неузгодженості між нормою поведінки та фактичною поведінкою, прогнозування осудливої або різко негативної оцінки оточуючих на свою адресу;

Номер слайду 26

Провина - емоція схожа на сором, оскільки також виникає в результаті неузгодженості між очікуваною та реальною поведінкою. Вина виникає при порушеннях морального або етичного характеру, причому в ситуаціях, коли людина відчуває особисту відповідальність.

Номер слайду 27

Дякую за увагу !

pptx
Пов’язані теми
Психологія, Інші матеріали
Додано
30 вересня 2020
Переглядів
1804
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку