Публікація містить рекомендації щодо створення проекту "Збалансоване харчування" на основі знань учнів з теми "Обмін речовин та перетворення енергії в організмі людини" і матеріалів журналу "Колосок" (http://kolosok.org.ua).
Використання матеріалів журналу «Колосок» для створення проекту «Збалансоване харчування»Вчитель біології Гальчинської ЗОШ І-ІІІ ступенів Повальчук Оксана Петрівна
Номер слайду 2
Послідовність проектної роботи
Номер слайду 3
Мета : закріпити знання учнів про компоненти їжі, їх значення для організму людини;розкрити правила збалансованого харчування;сформувати вміння правильно добирати продукти харчування та складати власний раціон. Проект «Збалансоване харчування»
Номер слайду 4
Девіз:«Ми живемо не для того, щоб їсти, а їмо для того, щоб жити»(Сократ)Проект «Збалансоване харчування»
Номер слайду 5
Завдання: Ким бути: веганцем чи м’ясоїдом? Хто харчується збалансовано?Нутріціологія. Чому вона може навчити?Небезпеки, що тихо і мирно лежать на прилавках крамниць… Як їх оминути?Невже проста вода є основою збалансованого харчування?Піраміда здорового харчування. Чи існує вона у природі?«Моя тарілка». Що покласти до неї ідучи до школи?Проект «Збалансоване харчування»
Номер слайду 6
Журнал «Колосок» № 02/2014. Журнал «Колосок» № 11/2013. Журнал «Колосок» № 12/2013. Журнал «Колосок» №03/2014. Журнал «Колосок» № 12/2013. Журнал «Колосок» №04/2014. Рекомендовані джерела інформації:
Номер слайду 7
Складання та демонстрація узагальнюючих схем, діаграм тощо;Оформлення плакатів, стінгазет бюлетенів, фотоколажів;Доповідь на основі комп’ютерної презентації;Створення казки, сценки, пантоміми на задану тематику;Власний варіант виступу перед колективом. Форми проведення презентації:
Номер слайду 8
Самооцінка своєї роботи, розуміння помилок, висновки, отримання позитивного досвіду з планування та реалізації творчої роботи. Оцінювання