Презентація на тему: "Використання методу проектів як засобу формування комунікативної компетентності учнів на уроках англійської мови."

Про матеріал

Цікавий матеріал призначений для вчителів, які працюють над проектними технологіями та їх використанням на уроках, адже саме цей вид діяльності якнайкраще зможе допомогти у розвитку креативного та творчого мислення.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

ВИКОРИСТАННЯ МЕТОДУ ПРОЕКТІВ ЯК ЗАСОБУ ФОРМУВАННЯ КОМУНІКАТИВНОЇ КОМПЕТЕНТНОСТІ УЧНІВ НА УРОКАХ АНГЛІЙСЬКОЇ МОВИ.

Номер слайду 2

Навчання іноземних мов у школі – це система, функціонування якої зумовлюється багатьма чинниками. Головними серед них є: характер соціального замовлення суспільства, цілі навчання та виховання, принципи і зміст навчання іноземної мови. Учитель, організовуючи навчально-виховний процес виступає активним її учасником. В процесі педагогічної діяльності він ставить перед собою запитання та завдання, шукає відповіді на них, тим самим творить власну систему роботи.

Номер слайду 3

Одним з найкращих прикладів формування та розвитку життєвих компетенцій учнів є проектна методика, у якій використовуються принципи креативності, неординарності, партнерства, толерантності, рефлексії.

Номер слайду 4

Проект – це п’ять «П» :- проблема - планування - пошук інформації - продукт- презентація кінцевого продукту .

Номер слайду 5

Навчальний проект – це форма організації занять, яка передбачає комплексний характер діяльності всіх його учасників з отриманням освітньої продукції за певний проміжок часу, це спільна навчально-пізнавальна, творча або ігрова діяльність учнів – партнерів, яка має спільну, узгоджені методи, засоби діяльності, спрямована на досягнення спільного результату з розв’язання певної проблеми, значущої для учасників проекту.

Номер слайду 6

З використанням проектної технології створюються такі умови, за яких діти можуть навчитися: 1. самостійно отримувати знання з різних джерел; 2. користуватися цими знаннями для вирішення нових пізнавальних і практичних завдань; 3. набувати комунікативних умінь, працюючи в різних групах;4. розвивати свої дослідницькі уміння (виявлення проблеми, збір інформації з літератури, документів і так далі) 5. розвивати аналітичне мислення

Номер слайду 7

Важливу роль у формуванні сучасної мовної особистості відіграє іншомовна комунікативна компетентність – найвища форма володіння мовою, спрямована на опанування всіма видами мовленнєвої діяльності, основами культури усного та писемного мовлення, базовими вміннями та навичками використання іноземної мови як засобу комунікації і міжкультурної взаємодії.

Номер слайду 8

Універсальність проектної технології полягає у наступному: 1. можливість використовувати практично по будь-якій темі; 2. використання за будь-яким підручником (НМК); 3. можливість включити в різні форми загальної системи роботи на етапі мовної практики;

Номер слайду 9

Завершити свій виступ хочу словами Ж. Ж. Руссо: «Діти легко забувають те, що вони кажуть, і те, що їм кажуть, але не те, що вони роблять, і не те, що з ними роблять».

Номер слайду 10

Projects (Education)Oxford – the university town. Ukrainian and British education

Номер слайду 11

Projects My pet. My birthday

Номер слайду 12

Projects. My monster (parts of body)Irregular verbs

Номер слайду 13

Projects (Press)Newspapers. Magazines

Номер слайду 14

Thank you for your attention!!!!

pptx
Додано
26 липня 2018
Переглядів
1652
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку