Презентація на тему "Вплив хімічних сполук на довкілля і здоров’я людини"

Про матеріал
У даному проекті розкривається тема впливу різних хімічних сполук на здоров'я людини та довкілля. Зображені всі джерела хімічних небезпек, пояснені наслідки негативної дії складних речовин на середовище, а також визначені правильні дії у випадку раптового виникнення небезпеки.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Підготувала учениця 8-го класу. Дух Евеліна. Вчитель Пастушенко Є.Є. Вплив хімічних сполук на довкілля і здоров’я людини

Номер слайду 2

Мета проекту. З’ясувати вплив хімічних сполук на середовище та навчитися уникати небезпеки

Номер слайду 3

Актуальність теми. Проблема негативного впливу на довкілля промислових і побутових відходів, які містять ці сполуки, залишається чи не найактуальнішою. Використання продуктів, які містять токсичні та шкідливі хімічні сполуки пов'язане з неабиякими ризиками.

Номер слайду 4

Негативний вплив. Це небезпечно!Хімічні сполуки: Погіршують родючость ґрунтів;Утворюють кислотні дощі;Викликають втрату харчової цінності та смакових якостей сільськогосподарської продукції;Розвивають тяжкі захворюваня;Забруднюють довкілля.

Номер слайду 5

Джерела хімічних небезпек

Номер слайду 6

Токсичні та шкідливі речовини. До токсичних речовин належать: До шкідливих речовин належать: Чадний газ;Селітра;Розчини лугів;Розчини кислот;Деякі спирти і альдегіди кислот;Феноли,крезоли та їх похідні. Серцеві;Печінкові;Ниркові;Нервові;Кров’яні;Легеневі;

Номер слайду 7

Дії у випадку раптового виникнення хімічної небезпеки: Надягніть засоби індивідуального захисту органів дихання та найпростіші засоби захисту шкіри. Не панікуйте!Залишаючи приміщення (квартиру, будинок) вимкніть джерела електро-, водо- і газопостачання. Виходьте із зони хімічного зараження в бік, перпендикулярний напрямку вітру та обходьте тунелі, яри, лощини - в низинах може бути висока концентрація НХР. Надайте допомогу дітям, інвалідам та людям похилого віку. Якщо засобів індивідуального захисту немає і вийти із району аварії неможливо, залишайтесь у приміщенні і негайно та надійно герметизуйте приміщення!

Номер слайду 8

Висновок. Отже,на даному проекті ми дізналися,які хімічні сполуки можуть бути шкідливими для здоров’я і які дії необхідно виконувати у разі виникнення небезпеки.

Номер слайду 9

Кінець презентаціїДякую Вам за увагу!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Сергій Сергій
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. PLAYER X
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додав(-ла)
Дух Евеліна
Додано
25 травня 2020
Переглядів
91444
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку