Презентація на тему "Вплив куріння, алкоголю та наркотиків на здоров’я підлітків"

Про матеріал
Презентація на тему "Вплив куріння, алкоголю та наркотиків на здоров’я підлітків" для учнів 6-х класів. Мета: виховувати у дітей прагнення до здорового способу життя; сформувати в учнів поняття про згубний вплив нікотину, алкоголю, наркотичних і токсичних речовин на організм людини.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Вплив куріння, алкоголю та наркотиків на здоров’я підлітків. Київ. Матеріал до уроку з курсу «Основи здоров’я»

Номер слайду 2

Паління – підступний ворог людства, найпоширеніша шкідлива звичка!Сигарети містять нікотин, отруйні смоли і багато інших канцерогенів. Нікотин вбиває вісім видів корисних бактерій

Номер слайду 3

Нікотинову кислоту , яка необхідна для людського організму, виробляють спеціальні клітини. Коли людина курить, ці клітини перестають працювати,а тому виробляється сильний потяг до сигарет. Паління починає вбивати з першої сигарети.

Номер слайду 4

Цигарковий дим «багатий» на більш ніж 4 тисячі хімічних сполук, шкідливих для здоров’я . Одна викурена цигарка вкорочує життя на 15 хвилин

Номер слайду 5

Дим сигарет забруднює легені, спричиняє кашель. Курці частіше хворіють на рак. Здорові легеніЛегені курця

Номер слайду 6

Нікотин – надзвичайно сильна отрута, яка діє переважно на нервову систему і травлення. У людей, які палять кровоносні судини втрачають еластичність, стають крихкими.r

Номер слайду 7

Курці отруюють не тільки себе, а й тих хто біля них. В кімнаті накуреній будеш сидіти, НЕ буде у тебе тоді апетиту.І біль в голові будеш ти відчувати,А в розвитку фізичному будеш відставати.

Номер слайду 8

Від диму сигарет жовтіють зуби й пальці. Нікотин утрудняє роботу серця, прискорює пульс. З рота погано пахне.

Номер слайду 9

Курити не модно - модно бути здоровим!r

Номер слайду 10

Алкоголізм – це важка недуга. На неї хворіють ті, хто часто вживають спиртні напої.

Номер слайду 11

Алкоголь всмоктується в кров, ним можна отруїтися і вмерти. Через систематичне отруєння алкоголем можливо захворіти на цукровий діабет. Серед причин смертності алкоголізм на третьому місці.

Номер слайду 12

Від алкоголю страждають усі внутрішні органи, особливо мозок. Майже всі алкоголіки страждають на цироз печінки, туберкульоз легень.

Номер слайду 13

Отруєння мозку призводить до того, що людина втрачає здатність мислити - у неї погіршується пам’ять, слабшають розумові здібності.

Номер слайду 14

Алкоголь «тисне» на дитину:знижується увагавона погано росте

Номер слайду 15

П’яна людина небезпечна для інших,бо вона не контролює своїх вчинків. На ґрунті алкоголізму скоюються важкі злочини. Уникайте п’яниць!

Номер слайду 16

Запам’ятайте!Найкращий спосіб не стати алкоголіком - не вживати спиртного. Здоров’я – за гроші не купиш

Номер слайду 17

Наркоманія – хворобливий потяг до вживання наркотиків. Наркотики – це хімічні речовини, більшість яких є токсинами ( тобто отрутою), які спричиняють у людини стан сп’яніння. Рак волі – так називають наркоманію. Наркоманія важко виліковується

Номер слайду 18

Багато наркоманів хворіють на вірусні інфекції та СНІДВ них розвивається захворювання печінки і нирок. Вік життя наркоманів в середньому на 20 – 25 років менший, ніж у нормальних людей.r

Номер слайду 19

Під впливом наркотиківзнищується неповторна особистістьлюдина не контролює свої емоціївона втрачає волю

Номер слайду 20

У наркоманів неприємний запах від тіла, із рота. Проблеми із шлунком, поноси, нудота . Шкіра стає зморщеною. Швидко втрачають вагу, старіють. Запалення повік, носа. На місці ін’єкцій виразки.

Номер слайду 21

Запам’ятайте!Легко піддаються втягненню в наркоманію морально – нестійкі люди, недисципліновані, схильні до правопорушень. Життя доводить – ті, хто рано починають зловживати тютюном, алкоголем, - легко звертають до наркотиків. Наркотики діють на дівчат ще сильніше, ніж на хлопців, - вилікувати їх майже неможливо.

Номер слайду 22

Ніколи не пробуйте наркотиків. Це може призвести до біди. Бути здоровим – модно, стильно, класно!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Руденко Наталія Іванівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
4 квітня 2021
Переглядів
18193
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку