Презентація на тему : "Вплив ЗМІ на здоров'я підлітків"

Про матеріал
Презентація до уроку основ здоров'я на тему "Вплив ЗМІ на здоров'я підлітків". У розробці розміщено головні тези до уроку та вправи для дітей.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема: Вплив ЗМІ на здоров'я підлітків. Підготувала: Трохимчук Н. О. Уманська ЗОШ І-ІІІ ступенів №3

Номер слайду 2

Засоби масової інформації (ЗМІ), — преса, радіо, телебачення, Інтернет, кіноіндустрія, рекламні щити та панелі.

Номер слайду 3

Завдання 1. Створення схеми : «Позитивний вплив ЗМІ»розширює світогляд;інформує у всіх сферах життя людини;підвищує культурний та інтелектуальний потенціал;засіб розваг;засіб зв’язку.

Номер слайду 4

Завдання 2. Створення схеми: «Негативний вплив ЗМІ»реклама шкідливих продуктів;зіпсований зір; жорстокі кадри;хибна інформація.

Номер слайду 5

ТБ та Інтернет розповідає чи показує підліткам більше інформації, ніж батьки, друзі або вчителі і досить часто вони довіряють цим повідомленням не менше, а іноді навіть більше ніж рідним і близьким.

Номер слайду 6

ФАКТЗа даними соціологічного дослідження кандидата психологічних наук О. Ю. Дроздова (Ін-т психології ім. Г. С. Костюка АПН України) показують що:58% молоді прагне копіювати поведінку телегероїв; 37,3% молоді взагалі готові вчинити протиправні дії, копіюючи телегероїв.

Номер слайду 7

Інтернет - залежність — психічний розлад, нав'язливе бажання вийти в Інтернет і хвороблива нездатність вчасно відключитися від нього.(У 2008 році Інтернет - залежність офіційно визнано хворобою.)А як же не стати Інтернет – залежним?

Номер слайду 8

Маніпуляція в інформаційній сфері – вид психологічного впливу, що здійснюється через ЗМІ, що призводить до пробудження у об'єкта впливу намірів, які змінюють його бажання, настрої, поведінку, погляди тощо.

Номер слайду 9

Вплив ЗМІ на психіку людини:втрачається адекватність сприймання явищ;людина позбувається своєї індивідуальності;критичність мислення знижується;усвідомлення регресує;втрачається індивідуальна відповідальність;набуває місця імпульсивність, скрита чи відкрита агресія.

Номер слайду 10

Вправа 1. «Лист з Інтернету»Яку відповідь Ви дасте на такі питання. Обґрунтуйте вашу відповідь.

Номер слайду 11

Лист 1. Привіт. Мене звати Сашко. Мені 15 років. Я живу в Києві. Шукаю друзів по переписці. Я полюбляю комп'ютерні ігри, читати книги, дивитися телевізор. Я мрію подорожувати. Хочу побачити Лондон.

Номер слайду 12

Лист 2. Привіт. Мене звати С. Я хочу з тобою познайомитися. Мені 30 років. Я живу в США. Маю власну фірму, двоповерховий будинок. Збираюсь відвідати Україну. Може ми зустрінемось? Пришли мені своє фото та адресу.

Номер слайду 13

Лист 3. Всім!Наша організація займається збиранням коштів для потерпілих від повені. Ми купуємо їжу, теплі речі для тих хто втратив домівки. Наш рахунок №12436378943.

Номер слайду 14

Лист 4. Шановні громадяни!Організація «Допомога» займається збиранням коштів для безпритульних собак. Не будьте байдужими до тварин!Наш рахунок: №78923009866. Адреса організації: м. Вінниця, вул. Соборна 7 Тел.: 0674563942

Номер слайду 15

Лист 5. Шановний абонент!Ваш номер було обрано для розіграшу цінного подарунка. Для того, щоб його отримати надішліть смс з текстом «Я – переможець» на номер 4468.

Номер слайду 16

Лист 6. Шановний абонент!Нагадуємо, що у вас не сплачено 90 грн за пакет послуг за тарифом «Інтернет БЕЗМЕЖ». Будь ласка, поповніть рахунок, щоб отримати пакет послуг на 4 тижні. Перевірка рахунку: *111#.

Номер слайду 17

Лист 7. Увага! Дієвий засіб для схуднення! – 5 кг за день. Приваблива ціна. Звертайтесь за номером 096543748(Viber).

Номер слайду 18

Вправа 2. «Складання рейтингу телепередач».

Номер слайду 19

1. Запропонуйте своїм батькам виконати цю вправу разом. Виберіть час і обговоріть телевізійні передачі, які ви дивитеся(мінімум 5) Обговорення ведіть за таким планом: Запишіть список телепередач, які ви дивитеся. Дайте відповіді на запитання: З якою метою ми дивимося цю передачу?Що нам подобається в цій передачі?Що нам не подобається в цій передачі?На скільки ця передача відповідає нашим інтересам?Чи можемо ми відмовитися від цієї передачі?2. Проаналізуйте свої відповіді і побудуйте рейтинг телепередач, починаючи з тих, які вам дуже подобаються і від яких ви не хочете відмовлятися, і до тих, які можна було б не дивитися. Запишіть рейтинг.3. Прийміть рішення, які телепередачі ви залишаєте для перегляду, а від яких відмовитеся.4. Зробіть висновок.

Номер слайду 20

Домашнє завдання с.153-154 прочитати.

pptx
Додано
14 квітня 2022
Переглядів
3133
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку