Презентація на тему:"Встановлення зв’язку прикметника з іменником

Про матеріал
Презентація з української мови для учнів 3 класу на тему:" Встановлення зв’язку прикметника з іменником". Вчити учнів вміти встановлювати зв'язок прикметника з іменником у реченні та словосполученні, вміти ставити вірно запитання від іменника до прикметника.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Встановлення зв’язку прикметника з іменником. Підготувала вчитель початкових класів школи №333 м. Києва Ковальчук Г. Т.

Номер слайду 2

Повтори. Що називається прикметником ?На які питання відповідає прикметник?З якою частиною мови пов’язаний прикметник у реченні ?

Номер слайду 3

Каліграфічна хвилинка. Зо Ло ті вор ота«Золоті́ воро́та» — головна брама стародавнього Києва

Номер слайду 4

Цікаві факти Золоті ворота Києва звели за часів князя Ярослава Мудрого. Це найстаріша києво-руська споруда, яка збереглась до наших днів. Золоті Ворота є вежою, яка роками захищала Київ від ворожих нападів. Зараз цей архітектурний об'єкт є символом столиціІдею спорудити Золоті Ворота князі запозичили у Візантії. Золотими їх назвали тому, що за вхід доводилось платити золотими монетами. Хоча, це лише одна із версій. Інші розповідають про оздобу із чистого золота, або символічність слова.

Номер слайду 5

Випиши сполучення іменників з прикметниками. Рано – вранці синичка прокинулась, поглянула з високого ясеня на снігові кучугури, на заячі сліди біля старого пенька. І раптом- дзвінко заспівала. Заспівала і здивувалась:- Чого мені весело? Адже дерева ще чорні, зовсім голі, навіть торішнього жовтого листячка немає !

Номер слайду 6

Перевір. Ясеня ( якого? ) високого ;на кучугури( які? ) снігові; біля пенька ( якого? ) старого;дерева ( які? ) чорні, голі; листячка ( якого? ) торішнього, жовтого.

Номер слайду 7

Відновити текст пропущеними прикметниками з довідки. Постав до них питання. Бджілки ____________ В косах ________________В квітах літають, Роси – перлини... Роси _______________ В квітах _______________З трав опадають... Дівчина сяє,В шатах ____________ В оченьках _____________Вийшла дівчина, Сонечко грає... Слова для довідки: золотисті, перлисті, зелених , студені, барвистих, чистих.

Номер слайду 8

Перевір«Бджілки (які?)золотисті В квітах літають, Роси(які?) перлисті З трав опадають. В шатах (яких?)зелених Вийшла дівчина, В косах (які?) студені Роси-перлини. В квітах (яких?)барвистих Дівчина сяє, В оченьках (яких?)чистих Сонечко грає. .

Номер слайду 9

Фізкультхвилинкаhttps://www.youtube.com/watch?v=3 LAjkl. SXpb. I&feature=youtu.be

Номер слайду 10

Робота з підручникомhttp://shkola.in.ua/46-ukrainska-mova-3-klas-vashulenko.html

Номер слайду 11

Вправа 341 (2)Пам’ять - пам’яток, пам’ятливий, запам’ятати, напам’ять.

Номер слайду 12

Словникове слово Метал -хімічно проста речовина або сплав, ознаками якої є висока міцність, ковкість, добра тепло- та електропровідність і особливий блиск.

Номер слайду 13

Вправа 342 Тканина із шерсті - тканина(яка?) шерстяна ;змій із паперу - змій (який?)паперовий ; ніж із металу - ніж (який?)металевий ; сережка із золота - сережка (яка?)золота; чашка із фарфору - чашка (яка?)фарфорова.

Номер слайду 14

Домашнє завдання. С. 143, впр. 345(2)

pptx
Додано
26 жовтня 2020
Переглядів
3517
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку