Презентація з української мови для 3 класу на тему :"Спостереження за роллю дієслів у реченні і тексті"

Про матеріал
Презентація на тему:"Спостереження за роллю дієслів у реченні і тексті" До підручника “Українська мова” 3 класу(М.С Вашуленко, О.І.Мельничайко, Н.А.Васильківська) Розвивати зв'язне мовлення, збільшувати словниковий запас учнів. Вміти знаходити дієслова у реченні, тексті, спостерігати за їх роллю; утворювати словосполучення іменників з дієсловами.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Спостереження за роллю дієслів у реченні і текстіДо підручника “Українська мова” 3 класу(М. С Вашуленко, О.І. Мельничайко, Н. А. Васильківська)Підготувала вчитель початкових класів школи І ступеня №333 Дарницького району м. Києва Ковальчук Г. Т.

Номер слайду 2

Каліграфічна хвилинка. Кв від ємо тня12 квітня відзначаємо День космонавтики. Підкресли дієслово. На які питання відповідають дієслова?

Номер слайду 3

Словникова робота космос- відносно порожні ділянки Всесвіту, розташовані поза межами атмосфер небесних тіл космонавтика- вид людської діяльності, спрямований на пізнання космосу і космічних об'єктів технічними засобами. космонавт-той, хто літає в космічний простір

Номер слайду 4

Визнач, яке слово у реченні є дієсловом: Першим космонавтом нашої незалежної держави став Леонід Каденюк. а) незалежної б) став в) держави

Номер слайду 5

Випиши дієслова: Місяць, літав, космос, облітав, керувати, атмосфера, побуває, планети, пишаємося. Постав до них питання

Номер слайду 6

Утвори словосполучення іменників з дієсловами. Місяць (що робить?)________________________________ ; космонавт ( що робив?)_______________________________ ; ракета (що робить?)__________________________________ ; зорі (що роблять?)____________________________________ .

Номер слайду 7

Фізкультхвилинка

Номер слайду 8

Робота з реченням. Склади речення, щоб в одному з них слово літає вживалося у прямому значенні, а в іншому - в переносному.

Номер слайду 9

Встанови зв’язок слів у реченні Космічні кораблі мандрують орбітами. Кораблі (що роблять?)______________;кораблі (які?)______________________;мандрують (чим?)_________________.

Номер слайду 10

Робота з підручникомhttp://shkola.in.ua/46-ukrainska-mova-3-klas-vashulenko.html

Номер слайду 11

Домашнє завдання С. 160, впр. 394https://learningapps.org/4996452

pptx
Додано
26 жовтня 2020
Переглядів
1634
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку