Презентація з української мови для 3 класу на тему :"Дієслова- синоніми"

Про матеріал
Презентація на тему:"Дієслова - синоніми" до підручника “Українська мова” 3 класу (М.С Вашуленко, О.І.Мельничайко, Н.А.Васильківська) допоможе учням на уроці закріпити знання по темі: "Синоніми". Вміти підбирати їх до дієслів. Розвивати зв'язне мовлення,увагу, пам'ять, збільшувати словниковий запас. Використано гіперпосилання: https://learningapps.org/4669093 https://learningapps.org/3444808
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Дієслова - синоніми. До підручника “Українська мова” 3 класу(М. С Вашуленко, О.І. Мельничайко, Н. А. Васильківська)Підготувала вчитель початкових класів школи І ступеня №333 Дарницького району м. Києва Ковальчук Г. Т.

Номер слайду 2

Каліграфічна хвилинка. Пт кр по кл жи роз Птах може(розпрямити , розкрити, вирівняти)крила і( полетіти, поринути, помчатися) далеко-далеко, туди , де він може (покладатись,надіятись)тільки на свою долю до життя . Встав влучне дієслово

Номер слайду 3

Скоромовки про птахів. Летів горобчик, сів на стовпчик, Прибіг хлопчик, утік горобчик. Летіла сова,торохтіла слова: Чи сон це, чи слон це, а може і сонце !?

Номер слайду 4

Запиши дієслова -синоніми. Хто звик трудиться, тому без діла не сидиться. Хто мало говорить, той більше робить. Хто добре працює - у того добрий хліб вродить. Побудуй звукові моделі цих слів

Номер слайду 5

Утвори дієслова, добери синоніми.га. Біти, …, ..., ... ;мтітрети, ..., …, …; сябавити, …, ..., …;тимаду, …, ..., … .

Номер слайду 6

Заміни вислів дієсловами- синонімами. Тримати язика за зубами-…обвести навколо пальця -...ходити на голові -.... Зарубати на носі - ….

Номер слайду 7

Випиши дієслова. Розбери за будовою. Як приємно прокинутися. Пройтися і почути спів пташок! Від цього відразу піднімається настрій. Приємно робити годівниці та підгодовувати цих чудових створінь природи. Годувати птахів треба в основному насінням соняшнику, це універсальний та недорогий корм. З багатьма пернатими легко знайти спільну мову. Синиць можна навіть приручити вживати їжу з рук. Окрім насіння, можна давати їм сало або маргарин. Щоправда, не кожен готовий ділитися такими смаколиками. Але не треба скупитися, адже птахи — це частина нас і навколишньої природи. Вони прикрашають світ і допомагають людству.

Номер слайду 8

Фізкультхвилинка

Номер слайду 9

Визначте , скільки речень у тексті. Запишіть. У гущавині стебел борсалася чапля ми упіймали її крило в птаха було поранено рани ми змастили йодом і забинтували бідолагу чапля жила у нас , поки не одужала.

Номер слайду 10

Склади загадку за римами… стрибає, … гуляє,...має, …. спочиває,...кує , … спить,...дає , … летить.

Номер слайду 11

Гра “Підбери синоніми”https://learningapps.org/4669093

Номер слайду 12

Підсумок уроку. Що означає дієслово?На які питання відповідає?З якою частиною мови зв’язане дієслово у реченні?Яким є членом речення?Синоніми -це … . На уроці я навчився … . Мені найбільше сподобалося … .

Номер слайду 13

Домашнє завданняhttps://learningapps.org/3444808 С. 162, впр. 398( 2)

pptx
Додано
26 жовтня 2020
Переглядів
5521
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку