Презентація на тему: "Я вивчаю правила культурної поведінки"

Про матеріал
Мета: систематизувати й розширити знання учнів про правила поведінки в громадських місцях; розвивати спостережливість; прищеплювати бажання наслідувати зразки культурної поведінки.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Я вивчаю правила культурної поведінки. Презентацію підготувала вчитель початкових класів Мощенської філії КЗ « Хащуватський ліцей» Карташова А. В.

Номер слайду 2

Тема уроку: Я вивчаю правила культурної поведінки. Мета: систематизувати й розширити знання учнів про правила поведінки в громадських місцях; розвивати спостережливість; прищеплювати бажання наслідувати зразки культурної поведінки.

Номер слайду 3

I. Організаційний момент. Пролунав дзвінкий дзвінок,Розпочнемо ми урок. Встаньте, діти, біля парти. Привітатися нам варто.- Доброго ранку! Кажу вам всім щиро. Зичу вам успіхів, злагоди й миру. Годі стояти, швидше сідаймо,Урок “Я у світі” розпочинаймо!

Номер слайду 4

II. Актуалізація опорних знань. Вправа «Мікрофон»— Що таке громадські місця? — Які ви знаєте громадські місця— У яких громадських місцях вам доводилося бувати?— А чи говорили вам батьки, як потрібно там поводитися?— Які правила культурної поведінки ви вивчили на попередньому уроці?(Місця, якими користується громада, тобто люди.)(Магазин, ринок, театр, пошта, банк, музей, транспорт...)

Номер слайду 5

III. Повідомлення теми і мети уроку— Сьогодні на уроці ви продовжите вивчення правил культурної поведінки в громадських місцях.

Номер слайду 6

IV. Вивчення нового матеріалу. Щоб в суспільстві добре жити. Треба нам усім дружити.І для цього є права поведінки…Не дива, просто треба їх всім знати,Все життя їх пам̕ятати. Правила добре вивчай Та про себе і про інших завжди дбай.

Номер слайду 7

1. Пояснення нового матеріалу. Ми всі з вами є громадаІ громадські ці місця. Всі відвідуєм щодня. Щоб не трапилось біди. Правила прості завчи.videoplayback (4).mp4

Номер слайду 8

У їдальню залюбки. Поспішаємо завжди,А чи вміємо себе. Правильно ми там вести?- Роздивіться ці малюнки. Та мені всі підкажіть: Хто поводиться нечемно. Його швидко ви назвіть.

Номер слайду 9

Перегляд правила поведінки у їдальніvideoplayback (5).mp4

Номер слайду 10

2. Робота за підручником (с. 74–77)— Розгляньте малюнки на с. 74. Складіть речення.— Які правила культурної поведінки порушують діти?— До яких наслідків може призвести порушення правил культурної поведінки?

Номер слайду 11

3. Робота в групі— Розгляньте схему. Розкажіть про види транспорту.— Прочитайте правила поведінки в міському транспорті на с. 75. Які правила ви виконуєте? Про які правила поведінки в міському транспорті розповідають ці знаки?— Прочитайте правила поведінки в міжміському транспорті на с. 76. Які правила ви виконуєте? Про які правила поведінки в міжміському транспорті розповідають ці знаки?— Розгляньте малюнки на с. 76. Хто з цих дітей дотримує правил поведінки в транспорті?— Прочитайте правила поведінки в театрі, на концерті на с. 77. Які правила ви виконуєте? Про які правила поведінки в театрі розповідають малюнки на с. 77?

Номер слайду 12

4. Фізкультхвилинка. Фізкультхвилинка 'То не є проблема'.mp4

Номер слайду 13

V. Узагальнення й систематизація знань1. Гра «Доповни правила»1) Правила поведінки в тролейбусі, автобусі, трамваї, маршрутному таксі. КУЛЬТУРА ПОВЕДІНКИ В ТРАНСПОРТІ

Номер слайду 14

Чекаючи транспорт, не можна стояти...(на краю тротуару).

Номер слайду 15

- Під час посадки не можна...штовхатися.

Номер слайду 16

Слід поступатися місцем людям...(похилого віку).

Номер слайду 17

- Якщо в салоні немає вільних місць, тримайся за...поручні

Номер слайду 18

2) Правила поведінки в метро- Спускаючись ескалатором, потрібно триматися за... (поручні).- Підходити до дверей вагону можна тільки після... (повної зупинки потягу).- Входити до вагону можна тільки після того, як... (вийдуть пасажири). Якщо щось упало на колію, не…. , повідом про це … (діставай річ самостійно) (працівника станції).

Номер слайду 19

2. Гра «Так чи ні?»- Поступаюся місцем старшим.- На вулиці гризу насіннячка, недогризки від яблук.- Під час відвідування кінотеатру не галасую, не бігаю, не затіваю ігри.- Розштовхую інших дітей, займаючи місце.- Кидаю папірці від цукерок у магазині.- Під час перегляду кінофільму не заважаю глядачам, не свищу, не тупочу.- У салоні автобуса голосно розмовляю.- Поводжуся чемно, дисципліновано.- До кінозали приходжу вчасно.

Номер слайду 20

VІ. Підбиття підсумків. Рефлексія— Які правила поведінки вивчали на уроці?— Наведіть приклади правил поведінки, яких ви дотримуєте.— Які нові правила поведінки ви запам’ятали?

Номер слайду 21

VІІ . Домашнє завдання. С. 74–77.

Номер слайду 22

Використана література:1. Володарська М. О. Я у світі. 3 клас (за підручником О. В. Тагліної, Г. Ж. Іванової) / М. О. Володарська. — Х. : Вид. група «Основа», 2014. — 80 с. — (Серія «Початкова школа. Мій конспект»).2. videoplayback (4).mp43. videoplayback (5).mp4

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Болеста Лариса Володимирівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
8 лютого 2019
Переглядів
7079
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку