Презентація на тему: "Застосування прийому ІНСЕРТ на уроках української мови"

Про матеріал
До вашої уваги презентація з прикладом застосування прийому ІНСЕРТ на уроках української мови, який був розроблений у 1986 році американськими вченими Д. Воган і Т. Естес. За їхнім визначенням, ІНСЕРТ - це вміння критично осмислювати нову інформацію і знаходити зв'язки з уже вивченим за допомогою роботи з текстом.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Прийом ІНСЕРТ на уроках української мови. Підготувала вчитель української мови і літератури КЗ «НСШ І-ІІІ ступенів №5»Варжеленко Ніна Григорівна

Номер слайду 2

ІНСЕРТ - це інтерактивна система запису для ефективного читання і роздумів. INSERT – з англійської – «вставка», «вклейка»

Номер слайду 3

Суть прийому ІНСЕРТЦей прийом був розроблений у 1986 році. Його авторами є американські вчені Д. Воган і Т. Естес. За їхнім визначенням, ІНСЕРТ - це вміння критично осмислювати нову інформацію і знаходити зв'язки з уже вивченим за допомогою роботи з текстом.

Номер слайду 4

Назва прийому складається з перших букв кожного слова визначення:

Номер слайду 5

Предметна область використання ІНСЕРТА:переважно науково-популярні тексти з великою кількістю фактів і відомостей.

Номер слайду 6

Прийом здійснюється в чотири етапи: {93296810-A885-4 BE3-A3 E7-6 D5 BEEA58 F35}«»«+»«-»«?»Це мені вже відомо. Це мені цікаво і несподівано. Це суперечить моїм поняттям. Це мені не ясно, хочу дізнатися більше. Таблиця

Номер слайду 7

ІНСЕРТ може бути застосований на будь-якому етапі роботи з учнями:

Номер слайду 8

ІНСЕРТ дозволяє:

Номер слайду 9

Приклад застосовування прийому ІНСЕРТ при вивченні теми «Речення зі звертаннями»{93296810-A885-4 BE3-A3 E7-6 D5 BEEA58 F35}«»«+»«-»«?»Це мені вже відомо. Це мені цікаво і несподівано. Це суперечить моїм поняттям. Це мені не ясно, хочу дізнатися більше. Називає ім’я людини. В одному реченні може бути декілька звертань. У групі поширеного звертання можуть бути відокремлені означення, однорідні члени речення. Поширені та непоширені звертання Виділяє на письмі комами (на початку, в кінці, всередині речення)Для посилення інтонації застосовується знак оклику. Використання інших розділових знаків при звертаннях. Не є членами речення. Риторичне звертання. Слова інших частин мови в ролі звертань. Розділові знаки при звертаннях зі словами «о», «ой»

Номер слайду 10

В результаті у школярів:

Номер слайду 11

Крім того, діти вчаться: Конфуцій говорив: «Роздуми - це найблагородніший шлях до знання».

Номер слайду 12

І наостанок …«Не навчайте дітей так, як навчали вас – вони народилися в інші часи» Конфуцій

pptx
Додано
23 січня 2019
Переглядів
2348
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку