Презентація "На відпочинку"

Про матеріал
Сім'я на відпочинку — один із улюблених сюжетів у художників. Вирізняє такі картини складна багатофігурна композиція, у якій поєднані фігури дітей і дорослих. Трапляються сюжети із зображенням масових гулянь, різноманітних святкових заходів, які відбуваються в містах і селах та присвячені різним подіям. Художники зображають також людей, що збираються в тісному колі й займаються спільною справою. Зазвичай такі події розгортаються в інтер'єрі або просто неба.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема 20. На відпочинку   Сім'я на відпочинку — один із улюблених сюжетів у художників. Вирізняє такі картини складна багатофігурна композиція, у якій поєднані фігури дітей і дорослих. Трапляються сюжети із зображенням масових гулянь, різноманітних святкових заходів, які відбуваються в містах і селах та присвячені різним подіям. Художники зображають також людей, що збираються в тісному колі й займаються спільною справою. Зазвичай такі події розгортаються в інтер'єрі або просто неба.

Номер слайду 2

Секрети художніх матеріалів і технік. Пуантилізм — художній прийом у живописі, суть якого полягає в нанесенні окремих дрібних мазків із чистих кольорів. Під час споглядання картини глядач сприймає ці мазки цілісно. Така техніка нагадує мозаїку. Засновник художньої техніки — Жорж Сьора, який розробив її на основі законів кольорознавства.

Номер слайду 3

«Недільна прогулянка на острові Гранд-Жатт» Композиція картини — багатофігурна. На ній зображені відпочивальники в сонячний літній день. Картина написана дрібними мазками різного кольору, які передають мерехтіння світла та рух повітря. Перший, затінений план, виконаний у холодних відтінках кольорів, а другий — освітлений яскравим сонцем, передає різнобарв'я літнього дня. Роздивіться картину, виконану в техніці пуантилізму. Як передано повітряну перспективу, мінливість сонячного освітлення, рух повітря? Як художня техніка впливає на враження від твору живопису?

Номер слайду 4

Номер слайду 5

 Які події, свята й розваги зображено у творах побутового жанру? Проаналізуйте композиції картин. Які з них статичні, а які — динамічні? Як колорит картин впливає на створення атмосфери свята? Роздивіться одяг персонажів художніх творів. Назвіть елементи українського національного костюма.

Номер слайду 6

Приклади сюжетних композицій

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Практичне завдання Намалюйте композицію побутового жанру. Тематика за вибором: «Свято», «Сім’я на відпочинку», «Світ моїх захоплень» (гуаш). Поради Спочатку намітьте головне в композиції — основних персонажів, на яких спрямована увага. Другорядні елементи підпорядковуйте основному задуму. Звертайте увагу, щоб тло, на якому розгортається дія, допомагало сприймати головне, а не відволікало зайвими деталями. Намагайтеся передати настрій зображених людей.

ppt
Додано
27 січня 2020
Переглядів
6472
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку