Презентація "Національно-патріотичне виховання - важлива складова освітнього процесу"

Про матеріал
Даний матеріал сприяє посиленню ролі національно – патріотичного виховання дітей та учнівської молоді, формуванню особистісних рис громадянина Української держави.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

КЗ «НВК №2 ім В. А. Лазаряна» Оріхівської міськради Ми діти твої, Україно !

Номер слайду 2

В дитинстві відкриваєш материк, котрий назветься потім — Батьківщина. Л. Костенко

Номер слайду 3

Патріотизм (грєц. patris — батьківщина) — любов до Батьківщини, відданість їй і своєму народу.

Номер слайду 4

21 травня 2019 року набув чинності Указ Президента України від 13 травня 2019 року № 286/2019 «Про Стратегію національно-патріотичного виховання»Формування патріотизму в українському суспільстві залишається першочерговим як для держави, так і для системи освіти в цілому. У зв'язку з цим національно-патріотичне виховання є важливою складовою освітнього процесу.

Номер слайду 5

Мета національно – патріотичного виховання:посилення ролі національно – патріотичного виховання дітей та учнівської молоді;готовність до виконання громадянських і конституційних обв’язків законодавства;виховання поваги до державних символів - Герба, Прапора, Гімну та любові до державної мови;прищеплення загальнолюдських духовних цінностей: цінності людського життя, Добра, Краси, Справедливості;успадкування духовних надбань українського народу;досягнення високої культури взаємин;формування особистісних рис громадянина Української держави.

Номер слайду 6

Концепція національно – патріотичного виховання дітей та молодіГоловною домінантою національно – патріотичного виховання дітей та молоді є :формування у особистості ціннісного ставлення до суспільства, держави та самої себе;відчуття своєї належності до України; усвідомлення єдності власної долі з долею своєї країни;формування активної за формою та моральної за змістом, життєвої позиції.

Номер слайду 7

Наш девіз: Якщо буде світло в душі,Буде краса в людини. Якщо є краса у людини,Буде гармонія в домі. Якщо є гармонія в домі,Буде порядок у нації. Якщо є порядок у нації,Буде мир у світі.

Номер слайду 8

Перший урок…«Моя Україна».

Номер слайду 9

Виховна година до Дня визволення м. Оріхова «Розкошував тут верболіз І вітер кочував у дикім полі…»

Номер слайду 10

Виховна година: “Україно! Символи твої пронесемо ми через віки!»

Номер слайду 11

Еколого – патріотичне виховання. Урок «Вступ. Світ природи рідного краю»„Природа – одна із наймогутніших сил у вихованні людини. Виховання без врахування цієї сили – однобоке виховання”. К. Ушинський

Номер слайду 12

"Без будь-кого з нас Батьківщина може обійтися, але будь-хто з нас без Батьківщини – ніщо. (Василь Сухомлинський). Подорожуємо залами краєзнавчого музею з метою ознайомлення з виставкою «Археологія Оріхівщини».

Номер слайду 13

Без знань традицій свого народу не можна виховати повноцінної людини14 січня - Новий Рік за старим стилем, або свято Василя. Василія Великого вважали покровителем землеробства, і саме тому цього дня основною обрядовою дією було засівання осель збіжжям.

Номер слайду 14

«Україно! Ти в моєму серці назавжди!»Виставка професійного художника, почесного громадянина Оріхівського району Анатолія Завгороднього з нагоди Дня Соборності України

Номер слайду 15

Операція «Чистодвір»Прибирання території – це прояв справжнього патріотизму, відповідальності за свою шкільну громаду, за своє ставлення до природи.

Номер слайду 16

У серці кожного завжди є місце нашій малій батьківщині – Оріхівщині. Прекрасний степовий край з чудовим пташиним співом. Акція «Об’єднання наших голосів для збереження птахів».

Номер слайду 17

Конкурсна програма «Є така професія – Батьківщину захищати» (6 грудня - День Збройних сил України)

Номер слайду 18

Виставка-реквієм «Не згасне в серці пам’яті свіча». До Дня пам’яті жертв Голодоморів.

Номер слайду 19

Краєзнавчий музей. Знайомство з експозицією «Подвиг Оріхівщини в подіях АТО»

Номер слайду 20

Національно – патріотична гра «Нумо, козачата»

Номер слайду 21

Виховна година: «З іменем Лазаряна» (До 110 річниці від дня народження В. А. Лазаряна)Хто не знає свого минулого. Той не вартий свого майбутнього. Хто не шанує видатних людей свого народу. Той сам не гідний пошани. М. Рильський

Номер слайду 22

Різні в світі є країни,Різні люди є на світі,Різні гори, полонини,Різні трави, різні квіти,А у нас усіх одна країна,Найрідніша нам усім. То прекрасна Україна,Нашого народу дім.

pptx
Пов’язані теми
Етика, 6 клас, Виховна робота
Додано
5 грудня 2020
Переглядів
1647
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку