презентація "Нафта,вироби з неї,продукти її переробки"

Про матеріал

Нафта та продукти її переробки

На́фта — горюча корисна копалина, складна суміш вуглеводнів різних класів з невеликою кількістю органічних кисневих, сірчистих і азотних сполук, що являє собою густу маслянисту рідину.

Поклади нафти перебувають у надрах Землі різній глибині, де нафту заповнює вільне простір між деякими породами. Якщо вона під тиском газів, то піднімається по свердловині на поверхні Землі.

На сьогоднішній день наше життя важко уявити без нафти , а тим більше без продукції, яку виробляють з неї.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Нафта та продукти її переробки

Номер слайду 2

Що ж таке нафта?На́фта — горюча корисна копалина, складна суміш вуглеводнів різних класів з невеликою кількістю органічних кисневих, сірчистих і азотних сполук, що являє собою густу маслянисту рідину.  часто чорного кольорумає характерний запах, легша за воду, у воді нерозчинна.

Номер слайду 3

Перебування у природіПоклади нафти перебувають у надрах Землі різній глибині, де нафту заповнює вільне простір між деякими породами. Якщо вона під тиском газів, то піднімається по свердловині на поверхні Землі.

Номер слайду 4

Продукти, отримані з нафти, їх застосування

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Застосування нафти

Номер слайду 7

На сьогоднішній день наше життя важко уявити без нафти , а тим більше без продукції, яку виробляють з неї: Нафта – це «чорне золото»

Номер слайду 8

Інтер’єр з предметамибез них

Номер слайду 9

У середні віки нафта застосовувалась для освітлення вулиць у багатьох містах Близького Cходу, Південної Італії та ін. На початку ХІХ ст. у Росії, а в середині ХІХ ст. в Америці з нафти була видобута освітлювальна олія, названа керосином. Керосин використовувався в лампах, які були винайдені у Львові в 1853 .

Номер слайду 10

Бензин - пальне для авіаційних та автомобільних двигунів. Гас - пальне для тракторів, реактивних літаків і ракет. Мазут - паливо для котлів, промислових печей. Лігроїн – пальне для тракторів. Газойль – дизельне пальне. Паливні продукти

Номер слайду 11

Отже, нафта - найцінніша природна копалина. Всього похідних нафти налічується вже близько 3 тисяч. Нафта займає провідне місце в світовому паливно-енергетичному господарстві. Її частка в загальному споживанні енергоресурсів безперервно зростає. Але ресурси нафти в природі обмежені.

Номер слайду 12

виділення шкідливих вихлопних газіввикиди продуктів випробувань шин і гальмшумове забруднення довкілляматеріальні і людські втрати в результаті транспортних аварій.розвиток інфраструктури сервісного обслуговування автомобілів підтримка транспортних магістралей у робочому стані висока сировинна й енергетична ємність автомобільної промисловості;проблеми регенерації й утилізації шин, олії і інших технологічних рідин, самих відпрацьованих авто. Вплив на довкілля

Номер слайду 13

Шляхи вирішення. Пошук альтернативних видів палива. Зменшення кількості викристовуваного бензину в повсякденніЦентралізований контроль та вмкористання більш якісного пальногоrrrr

Номер слайду 14

Дякую за увагу!!!

pptx
Додано
10 жовтня 2018
Переглядів
9743
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку