Презентація "Народний ансамбль народного танцю Нива"

Про матеріал

Танець - хвилюючий і найпрекрасніший вид мистецтва, бо не тільки відображає життя, а й сам є життям. Люди створили його, як одну з форм художнього спілкування, як засіб вираження своїх думок і почуттів.

У нашому місті Вознесенську розвиваються та успішно працюють колективи, які сповідують самі різні напрямки танцювального мистецтва. Але я хочу розповісти та привернути вашу увагу до одного із самих титулованих, самих поважних колективів не тільки Вознесенська, а й Миколаївщини – це народний ансамбль народного танцю «Нива».

Колектив, який було створено у 1974 році, ось вже майже 45 років радує нас своїм мистецтвом. У майже сорокап'ятирічному творчому доробку колективу різносюжетний, цікавий репертуар, яскраві перемоги на Всеукраїнських фестивалях та конкурсах самодіяльного мистецтва, творчі поїздки до Болгарії та Чехословаччини, здобуття звання «народний».

Звичайно, в історії ансамблю, були як злети так і творчо складні часи, але приємно те, що живе в колективі «нивівський дух» і від покоління до покоління передається безмежна любов до чарівного світу народного танцю.

У 1974 році коли був створений колектив, його очолив досвідчений балетмейстер Володимир Одінцов.

Праця, праця і іще раз праця – завжди повторював на репетиціях керівник ансамбля. Справжня відданість мистецтву, творчий пошук і дисципліна дали свої результати. За короткий проміжок часу в репертуарі колективу було поставлено більше десяти танців.

Репертуар неухильно поповнювався і збагачувався новими народними і сюжетними танцями. Кращі з них – хореографічні композиції « Святковий гопак», «Богунці», хореографічні картини «Російська завзятість», «Водограй», «Самотня гармонь» - користувалися великою популярністю глядачів. Без виступів «Ниви» не обходився жодний захід.

В серпні 1975р. колектив по запрошенню Міністерства культури УРСР виступив на Виставці досягнень народного господарства УРСР, отримав високу оцінку трудящих міста - героя Києва.

Слід зазначити, що успіх колективу повністю залежить від таланту його керівника. З 2011 року Народний ансамбль народного танцю «Нива» очолює Квашенко Наталя Віталіївна, яка сама багато років танцювала в ансамблі.

Сьогодні народний ансамбль народного танцю «Нива» - стабільно працюючий, активно виступаючий колектив.

За багаторічну працю в «Ниві» є випускники які присвятили себе мистецтву: Олена Косогорова в свій час керувала «Нивою», зараз працює в Києві , Інна Процак – керівник танцювального колективу «Веселка» в Зеленому гаї, Маргарита Поборцева – керівник танцювального колективу в ЦДЮТ, Володимир Кутузов – артист балету в Київському оперному театрі, та багато інших.

Досягнення колективу:

Велика кількість грамот і дипломів, якими за 40 років свого існування відзначений колектив у місті, області та по – за межами країни. В їх числі і дипломи привезенні з Болгарії та Чехословаччини. За останні роки «Нива» стала лауреатом міських, обласних та міжрегіональних фестивалів.

Дуже приємно, що в нашому місті процвітає такий колектив аматорів, справжніх любителів танцю, які після трудового дня поспішають до Будинку культури на репетицію. Це ті, хто любить танець, хто прагне порадувати вознесенців новими виступами.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

 Народний ансамбль народного танцю «Нива»Виконала: вихованка гуртка «Сучасний танець» Леоненко Катерина. Керівник: Поборцева Маргарита Всеволодівна

Номер слайду 2

Колектив, який було створено у 1974 році, ось вже майже 45 років радує нас своїм мистецтвом.

Номер слайду 3

40 років для самодіяльного колективу – значна дата, тому, що за нею стоїть наполеглива, щоденна праця не одного покоління танцюристів та керівників колективу.

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Дипломи привезенні в 1978 – 1979 р. р. з Болгарії та Чехословаччини.

Номер слайду 8

Номер слайду 9

З 2011 року Народний ансамбль  народного танцю “Нива” очолює Квашенко Наталя Віталіївна

Номер слайду 10

Номер слайду 11

За багаторічну працю в «Ниві» є випускники які присвятили себе мистецтву: А. Косогорова в свій час керувала «Нивою», зараз працює в Києві.

Номер слайду 12

І. Процак –керівник танцювального колективу «Веселка» в Зеленому гаю.

Номер слайду 13

М. Поборцева – керівник танцювального колективу в ЦДЮТ.

Номер слайду 14

В. Кутузов – артист балету в Київському оперному театрі.

Номер слайду 15

Регіональний конкурс сюжетного танцю та малих форм «Dance Day»

Номер слайду 16

Номер слайду 17

pptx
Додано
22 березня 2020
Переглядів
1259
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку