Презентація науково-дослідницького проекту "Мельничанка в нас одна"

Про матеріал

Велику тривогу викликає сьогодні зникнення джерел, струмків, малих річок, забруднення водойм. Висихання малих річок, струмків і джерел невідворотно призведе до деградації великих річок, а забруднення водойм – до підвищення рівня захворювання людей.

Мета проекту:

знаходження та облаштування витоку р.Мельничанки, очищення її берегів, обгрунтування заходів щодо покращення екологічного стану водойми.


Зміст слайдів
Номер слайду 1

Пошуково-дослідницький проект«Мельничанка в нас одна »

Номер слайду 2

Чиста вода – основа життя! Яка вода, таке й здоров’я: Здоров’я наше, нашої родини, країни. Статистика свідчить, що 80% хвороб є наслідком незадовільної якості питної води. Найцікавіше те, що 80% всього водопостачання населення належить поверхневим водам, тому від чистоти води в річках, струмках дуже залежить якість питної води. Вода сьогодні брудна. Тому болючою проблемою планети Земля є проблема води.

Номер слайду 3

Велику тривогу викликає сьогодні зникнення джерел, струмків, малих річок, забруднення водойм. Висихання малих річок, струмків і джерел невідворотно призведе до деградації великих річок, а забруднення водойм – до підвищення рівня захворювання людей. Вода, що надходить з навколишньої території до малої річки, не встигає самоочиститись на своєму шляху до гирла. Проблема малих річок настільки актуальна і складна, що навіть на початку ХХІ століття ми не знаємо назви усіх малих річок, не говорячи вже про їх екологічний стан, охорону та раціональне використання. Саме тому, я із членами туристсько-краєзнавчого гуртка обрали пошуково - дослідницький проект на тему: «Мельничанка в нас одна»

Номер слайду 4

Мета проекту: знаходження та облаштування витоку р. Мельничанки, очищення її берегів, обгрунтування заходів щодо покращення екологічного стану водойми.

Номер слайду 5

Поставлена мета зумовлює такі завдання:  Підвищення поінформованості громадськості з питань довкілля та необхідності участі громадськості у процесах планування і впровадження природоохоронних заходів щодо покращення екологічного стану р. Мельничанки. Впорядкування прибережної смуги.

Номер слайду 6

Напрямки проекту: прибирання сміття; насадження деревно-чагарникової рослинності для закріплення схилів. Пропаганда серед місцевого населення необхідності охорони водних об’єктів. Співпраця з органами місцевого самоврядування та громадськими екологічними організаціями по проекту.

Номер слайду 7

Коротка характеристика річки. Річка Мельничанка є лівою притокою р. Стрий у Турківському районі. Її довжина близько 11 км. Бере початок з-під гори Вільховата в кінці села. На своєму шляху приймає 14 правих приток (потічків) та 9 лівих. Русло річки майже повністю співпадає з простяганням шосейної дороги вздовж села Мельничне до районного центру. Річка тиха, не глибока. В окремих місцях ширина річки може досягати до 4 метрів. Влітку на річці спостерігаються паводки. Забруднена. Впадає в річку Стрий, в с. Завадівка.

Номер слайду 8

1 Спускаємось до русла Мельничанки

Номер слайду 9

Русло 2

Номер слайду 10

Русло річки

Номер слайду 11

Шукаєм витік

Номер слайду 12

Йдемо до мети

Номер слайду 13

На берегах річки ще сніг

Номер слайду 14

Снігова галявина на нашому шляху

Номер слайду 15

Русло у лісі

Номер слайду 16

Витік річки Мельничанка до нашого візиту:

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Витік річки Мельничанка після нашого візиту:

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Витік (до)

Номер слайду 21

Витік (після)

Номер слайду 22

Облаштування джерела

Номер слайду 23

Чистота і порядок

Номер слайду 24

Притоки р. Мельничанки

Номер слайду 25

Гирло р. Мельничанки

Номер слайду 26

Очищення водойми

Номер слайду 27

Очищення берегів річки

Номер слайду 28

Укріплення берегів

Номер слайду 29

Проведене дослідження дало можливість відшукати витік річки,оцінити його стан,зробити висновки про чистоту берегів водойми у рідному селі. Отже, здійснення таких екологічних проектів дає підростаючому поколінню ключ до розуміння явищ, що є наслідком негативного екологічного впливу на стан водойми, наочно демонструє наслідки забруднення , дає можливість зрозуміти, на що насамперед має бути спрямована діяльність різних екологічних та природоохоронних організацій, установ з метою покращення умов існування самої людини.  

Номер слайду 30

Підсумок. В якості підсумку можна сказати, що багатий педагогічний досвід багатьох вчителів та обґрунтований психологами факт свідчить, що екологічні знання передані за допомогою практичної діяльності засвоюються набагато краще і міцніше, ніж сухі факти і статистика. Тому гармонійне поєднання занять та позакласної діяльності по засвоєнню екологічних знань буде мати гарний результат. 

Номер слайду 31

Автор проекту: Комарницька Л. А.-вч.географії та члени туристсько-краєзнавчого гуртка Мельничненської ЗОШ I-II ст. Турківського р-ну., Львівської обл.

Номер слайду 32

ДЯКУЄМ ЗА УВАГУ !

pptx
Додано
13 березня 2018
Переглядів
1151
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку