Презентація "Ні насильству" ( до Всеукраїнської акції "16 днів проти насилля")

Про матеріал
Презентація "Ні насильству" ( до Всеукраїнської акції "16 днів проти насилля").
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Підготувала: зав.бібліотеки ЗЗОШ 92 Красюк Наталія Миколаївна

Номер слайду 2

Щорічно в Україні з 25 листопада до 10 грудня включно проводиться Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства». Мета акції – привернення уваги суспільства до проблем подолання насильства у сім’ї, жорстокого поводження з дітьми, протидії торгівлі людьми та захисту прав жінок.

Номер слайду 3

Шістнадцятиденний період акції охоплює наступні важливі дати:25 листопада – Міжнародний день боротьби з насильством щодо жінок;1 грудня – Всесвітній день боротьби зі СНІДом;2 грудня – Міжнародний день боротьби з рабством;3 грудня – Міжнародний день людей з обмеженими фізичними можливостями;5 грудня – Міжнародний день волонтера;6 грудня – Вшанування пам’яті студенток, розстріляних у Монреалі;9 грудня – Міжнародний день боротьби з корупцією;10 грудня – Міжнародний день прав людини.

Номер слайду 4

Законодавча база щодо захисту від насильства: Конституція України (ст.52). Конвенція ООН про права людини. Декларація прав людини. Закон України про охорону дитинства. Закон України про попередження насильства в сім'ї. Кодекси України : цивільний та кримінальний. адміністративний, сімейний.

Номер слайду 5

Як зупинити насильство?Уникай ситуацій, які г призвести до насильства. Говори спокійно і впевнено. Дац агресору можливість зупинитися. Відійди в сторону. Це не означає твою слабкість. Не прагни помсти. Краще пробач ворога. Проси про допомогу у інших.

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Фізичне насильство — навмисне завдавання фізичної шкоди іншій людині. Навіть одиничний випадок побоїв уже є насильством.

Номер слайду 8

Психологічне насильство — це поведінка, метою якої є заподіяння емоційної чи психологічної шкоди. ... Поодинокі обр. Ази не можна вважати емоційним насильством, але якщо така поведінка стає систематичною, породжує в іншої людини страх, тривогу та порушує благополуччя — тоді це є проявом насильства.

Номер слайду 9

Економічне насильство — форма домашнього насильства, що включає умисне позбавлення житла, їжі, одягу, іншого майна, коштів чи документів або можливості користуватися ними, залишення без догляду чи піклування, перешкоджання в отриманні необхідних послуг з лікування чи реабілітації, заборону працювати, примушування до ...

Номер слайду 10

Сексуальне насильство — це будь-які дії сексуального характеру без добровільної згоди.

Номер слайду 11

Наслідки жорстоко поводження з дітьми. Будь-який вид жорстокого поводження з дітьми веде до найрізноманітніших наслідків, але поєднує їх одне - збитки здоров'ю дитини чи небезпеку для її життя. Негативними наслідками для здоров'я є: втрата чи погіршення функції якого-небудь органа, розвиток захворювання, порушення фізичного чи психічного розвитку.

Номер слайду 12

Наслідки для жертви. Психологічні наслідки:почуття провини;почуття сорому;замкненість;страх спілкування;низька самооцінка;зневіра у собі;депресія;відчай;небажання жити.

Номер слайду 13

Наслідки для жертви. Фізичні наслідки:ушкодження частин тіла та внутрішніх органів різного ступеня тяжкості;переломи кісток, каліцтва і смерть;інфекційні хвороби, хвороби, які передаються статевим шляхом, та/або травми геніталій у випадках сексуального насильства.

Номер слайду 14

Наслідки для суспільства. Економічні наслідки:фінансові втрати роботодавців через непрацездатність жертв;додаткові витрати роботодавців на наслідки насильства;економічні втрати самих постраждалих.

Номер слайду 15

Наслідки для суспільства. Соціальні наслідки:феномен соціальної естафети. Феномен соціальної естафети полягає у тому, що діти-жертви насильства більш схильні відтворювати таку модель поведінки у власних сім'ях.

Номер слайду 16

Пам’ятайте, що насильство над вами, здійснене вашими батьками, не є нормою життя. Насилля – неприпустима річ у стосунках людей. У сім’ї ви маєте право на те, щоб до вас ставилися з повагою, не ображали.

Номер слайду 17

Ви маєте право на захист, якщо навіть найрідніші люди принижують вашу гідність. Поділіться своїми проблемами з другом, психологом, зверніться до міліції. Не вірте у погрози з боку кривдників

Номер слайду 18

Ви маєте право висловлювати і відстоювати свою думку. Чітко і однозначно висловлюйте осуд щодо насильницької поведінки взагалі. Знайте, коли вас постійно контролюють, принижують, примушують до чогось, використовують в спілкуванні з вами лайливі слова, – це насильство.

Номер слайду 19

Не вважайте, що ви заслужили на таке ставлення з боку дорослих. Ніхто, в тому числі ваші батьки, рідні, не має права принижувати вас, поводитися жорстоко стосовно дитини – це карається законом. В Сімейному кодексі (ст.. 150)Навчіться розрізняти поняття «добро» і «зло». Все, що принижує людську гідність, – є зло, все, що звеличує гідність людини, – добро.

Номер слайду 20

Номер слайду 21

Куди звертатися жертві насильства?ПРАВООХОРОННІ ОРГАНИ (ПОЛІЦІЯ)Ви можете викликати поліцію за телефоном 102 або звернутися особисто до райвідділу та написати заяву. ГАРЯЧІ ЛІНІЇ ДЛЯ ПОСТРАЖДАЛИХ ВІД ДОМАШНЬОГО НАСИЛЬСТВАУрядовий контактний центр – 1547 (з мобільного або стаціонарного)Національна гаряча лінія з попередження домашнього насильства – 116 123 (з мобільного) або 0 800 500 335 (зі стаціонарного)Цілодобово, безкоштовно, анонімно. Інформаційна, соціально-психологічна та юридична підтримка.

Номер слайду 22

ДЕННІ ЦЕНТРИ СОЦІАЛЬНО-ПСИХОЛОГІЧНОЇ ДОПОМОГИДенний центр - це місце, де постраждала від насильства особа може отримати допомогу тут і зараз протягом дня. Завдання денного центру: надання комплексної соціально-психологічної і первинної правової допомоги постраждалим, організація та підтримка груп взаємодопомоги, семінарів і тренінгів, проведення соціально-психологічної роботи.

Номер слайду 23

МЕДИЧНІ УСТАНОВИЯкщо ви зазнали фізичного чи сексуального насильства, зверніться до лікаря для отримання медичної допомоги та документування у медичній картці ознак того, що з вами сталося. Надалі це допоможе притягнути кривдника до відповідальності, якщо ви звернетеся до правоохоронних органів. ДЕПАРТАМЕНТ СОЦІАЛЬНОГО ЗАХИСТУ НАСЕЛЕННЯ | УПОВНОВАЖЕНА ОСОБА (КООРДИНАТОР) З ПИТАНЬ ЗАПОБІГАННЯ ТА ПРОТИДІЇ НАСИЛЬСТВУТут приймуть заяву про вчинення у Вашій сім’ї насильства та та скерують вас для отримання необхідної допомоги.

Номер слайду 24

ЦЕНТРИ СОЦІАЛЬНИХ СЛУЖБ ДЛЯ СІМ’Ї, ДІТЕЙ ТА МОЛОДІУ центрі соціальних служб ви зможете отримати необхідні юридичні, психологічні, соціальні послуги та консультації. Якщо через загрозу насильства вам немає де жити, то можуть допомогти вирішити питання з місцем перебування. СЛУЖБА У СПРАВАХ ДІТЕЙЯкщо у вашій сім’ї є діти, вони так само або страждають від насильства, або є його свідками. Відповідна служба втрутиться у ситуацію та захистить права дітей.

Номер слайду 25

СУДЗалежно від ступеню тяжкості насильства суд, зокрема, може до півроку обмежити доступ кривдника до вас та ваших дітей, а також скерувати його до проходження спеціальної програми, спрямованої на змінення його поведінки в сім'ї. МОБІЛЬНІ БРИГАДИ СОЦІАЛЬНО-ПСИХОЛОГІЧНОЇ ДОПОМОГИМобільні бригади соціально-психологічної допомоги надають допомогу та підтримку учасникам бойових дій в АТО/ООС та членам їх родин у Київській та Миколаївській області.

Номер слайду 26

Поважвйте себе і всіх оточуючих вас! 2021

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 3
Оцінки та відгуки
  1. Алімушкіна Світлана
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Кобцева Наталя Володимирівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Черевко Наталія Іванівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Пов’язані теми
Психологія, Інші матеріали
Додано
2 грудня 2021
Переглядів
13643
Оцінка розробки
5.0 (3 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку