Презентація НУШ 6 клас «Золотий вік» Афін за Перікла"

Про матеріал
Презентеція "Золотий вік Афінах за доби Перікла" (17 слайдів) дає можливість познайомити здобувачів освіти із добою могутності та величі в Афінської демократії за часів правління Перікла, із основними заходами внутрішньої політики Перікла та його будівельною діяльністю. Містить матеріал для поурочної рефлексії і може бути використаний для самопідготовки під час дистанційного навчання.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

§ 32. «Золотий вік» Афін за Перікла. Виконала вчитель історіїЛинник Маргарита Миколаївна

Номер слайду 2

Номер слайду 3

ПЕРЕВІРЯЄМО ДОМАШНЄ ЗАВДАННЯhttps://naurok.com.ua/test/start/2656899

Номер слайду 4

У середині V ст. до н. е. Афіни перетворилися на найбагатшу державу Греції. Афінам вдалося об’єднати близько 200 грецьких полісів у Делоський (Афінський морський) союз. Час розквіту та могутності Афін називають «золотим віком». Одним з найвидатніших державних діячів Афін був Перікл.

Номер слайду 5

Перікл, син Ксантиппа(-429 рр. до н.е.)(правління 443-429);знатний освічений аристократ, але прихильник демократії, прекрасний оратор;організатор широких демократичних реформ в інтересах громадян Афін

Номер слайду 6

Незважаючи на походження із заможної родини, Перікл виражав інтереси демосу. Народ цілком довірив йому управління державою. Тому протягом п’ятнадцяти років (444–429 рр. до н. е.) Перікла щороку обирали стратегом. Він вважав, що бідні повинні мати такі самі права, як і заможні громадяни. Тому провів реформи з метою пом’якшення становища найбідніших громадян і запобігання зловживання виборних чиновників владою.

Номер слайду 7

У «вік Перікла» в Афінах зміцнів демократичний лад, що ґрунтувався на участі демосу в управлінні полісом. Повноправними громадянами вважалися чоловіки, у яких мати й батько були афінянами. Але афінська демократія мала обмежений характер. Політичними правами користувалися тільки чоловіки. А жінки, метеки (некорінні жителі поліса), раби жодних політичних прав не мали

Номер слайду 8

та впливовості Афін у Греції в середині V ст. до н. “ Золотий вік ”Афін. Період могутності та впливовості Афін у Греції в середині V ст. до н.е. називають добою Перікла або « золотим віком »

Номер слайду 9

Перікл виголошує промову на агорі в Афінах

Номер слайду 10

РЕФОРМИ ПЕРІКЛАУпровадження платні посадовим особам. Грошова допомога малозабезпеченим для купівлі місць у театріНаділення збіднілих афінян землею в поселеннях, що входили до Афінського морського союзу. Для надання посад голосування замінялося жеребкуванням

Номер слайду 11

Афінський акрополь доби Перікла

Номер слайду 12

МУДРІСТЬ ВІКІВПоміркуйте, що означають висловлювання Перікла. Чи актуальнівони в наш час? Свою думку обґрунтуйте. Якщо ти не цікавишся політикою, це не означає, що політика не цікавиться тобою. Ви вихваляєте мене, а про найкраще з того, що я зробив, не говорите. Адже за всі роки мого правління за моїм наказом не було страчено жодного афінського громадянина.

Номер слайду 13

ПЕРЕГЛЯНЬТЕ ВІДЕО ЗА ПОСИЛАННЯМhttps://www.youtube.com/watch?v=No. Tvbe9 Ig. K8

Номер слайду 14

САМООЦІНЮВАННЯВиконаймо онлайн – вправуhttps://learningapps.org/watch?v=pqmat87wt19

Номер слайду 15

РЕФЛЕКСІЯЧому роки правління Перікла в Афінах назвали “ золотим віком ” ? Чи погоджуєтеся ви із такою оцінкою ?Як реформи Перікла змінили становище громадян Афін?Чи всі жителі поліса мали права громадян Афін?

Номер слайду 16

Домашнє завдання Опрацювати параграф 32 Скласти фейсбук – сторінку за зразком. Про життя Перікла

Номер слайду 17

Дякую за увагу

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Зінюк Антоніна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Глодовська Людмила Олесандрівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
18 січня
Переглядів
1830
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку