Презентація "Обережно, ожеледиця"

Про матеріал

Презентацію можна використовувати на уроках Основ здоров'я, а також класним керівникам для проведення бесід з безпеки життєдіяльності. Презентація познайомить школярів із правилами безпечного поводження під час ожеледиці.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Презентація на тему: «Обережно, ожеледиця!»Підготувалавчитель початкових класів. Філіпська Я. Ю.

Номер слайду 2

Ожеледиця – це шар щільного льоду, що утворюється на поверхні землі і на предметах, що оточують людину, при замерзанні переохолоджених крапель дощу або туману при невеликій негативній температурі навколишнього повітря.

Номер слайду 3

Ожеледиця є безпосередньою небезпекою життю і здоров'ю людей, безпечному руху транспортних засобів по дорогах. У нещасного випадку можуть бути різні причини, але найчастіше це необережність.

Номер слайду 4

 Взимку люди часто травмуються через ожеледицю на ковзанках,  припорошених снігом, під час дитячих зимових ігор, при катанні з крижаної гірки, на санчатах, лижах, ковзанах. Вберегтися від травм під час ожеледиці можна, якщо дотримуватися простих правил поведінки.

Номер слайду 5

Правила поведінки під час ожеледиці.

Номер слайду 6

Під  час  ожеледиці  краще  ходити  у  взутті  з  підошвою з  мікропористого  чи  іншого  м’якого  матеріалу  та  без  високих підборів. Можна  також  перед  виходом  на  вулицю  на  підбори  прикріпити   шматок поролону  або  лейкопластиру  відповідного  розміру. Натерти  підошви  наждачним  папером  або  прикріпити  його  на   підошву. Намазати підошву клеєм типу «Момент» і поставити на пісок.

Номер слайду 7

Ходити необхідно не поспішаючи, ноги злегка розслабити в колінах, ступати на всю підошву, руки тримати вільними. У разі втрати рівноваги необхідно швидко присісти, що дасть змогу утриматись на ногах, руки при цьому не тримати в кишенях. Ходіть по тротуарах, посипаних піском або сіллю, а якщо вони не посипані, ходіть по непритоптаному снігу, який зазвичай залишається на внутрішньому краї тротуару

Номер слайду 8

Руки за можливістю повинні бути вільні, намагайтеся не носити важкі сумки.

Номер слайду 9

Слід пам’ятати, що гальмівний шлях машини під час снігопаду та в ожеледицю збільшується, тому перебігання проїжджої частини дороги під час руху автомобілів може призвести до каліцтва, а можливо, і до загибелі.

Номер слайду 10

Як правильно падати? Якщо падаєте назад. Як можна ширше розкиньте руки, щоб зменшити силу удару і не приземлитися на ноги. Постарайтеся притягнути голову до грудей, щоб не вдаритися потилицею. Якщо падаєте вперед. Зігніть руки в локтях- так ви полегшете удар. Найпоширеніша помилка- падіння на витягнуті руки, через це і відбуваються переломи зап'ясть.

Номер слайду 11

Максимально згрупуйтеся, постарайтеся підтягти ноги до грудей. Лікті притисніть до тіла, постарайтеся приземлитися на передпліччя. Не витягуйте руки. Якщо ви падаєте на бік

Номер слайду 12

{306799 F8-075 E-4 A3 A-A7 F6-7 FBC6576 F1 A4}Чи вірити ви, що…?Так. Ні1. Під час ожеледиці безпечніше тримати руки в кишені, щоб не пошкодити їх при падінні2. Якщо ви підсковзнулися - постаратися при падінні спертися на руки3. При ходьбі льодом, ноги повинні бути злегка розслаблені4. При ожеледиці безпечніше пересуватися навшпиньках5. Під час ожеледиці при ходьбі потрібно звільнити руки від сумок6. Лейкопластир, клей і пісок допомагають при ожеледиці

Номер слайду 13

Якщо на вулиці ожеледиця, я…

Номер слайду 14

Будьте обережні!!!Бережіть своє життя.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Шаповал Анжела
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Олійник Лариса Миколаївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
28 січня 2018
Переглядів
13974
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку