Презентація "Оберіг для захисника Вітчизни"

Про матеріал
Дану презентацію можна використати на уроках технології (обслуговуюча праця) 7-8 класах до модуля "Текстильні квіти"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Майстер-клас: Оберіг для захисника Вітчизни

Номер слайду 2

Мета: Поглибити знання учнів про історію виникнення оберегів та їх магічну силу. Послідовністю створення оберегу; ознайомлення з технологією виготовленняоберегу; розширення та поглиблення знань про значення оберегів в житті людини; удосконалення навичок виконання ручних швів; формування художнього смаку; навичок роботи в групах; розвиток творчих здібностей учнів під час складання композицій, навичок зв’язного мовлення, логічного мислення під час виготовлення виробу, естетичного смаку, фантазії, уяви; виховування любові до прекрасного, охайності.

Номер слайду 3

«Наш оберег ішов з землі,  Коли нас скіфами ще звали.  І талісман той берегли,  І щастя в доленьці шукали.  Або коли була війна,  І ворог йшов на схил Дніпровий,  Чи то котилася чума,  Чи хтось був дуже тяжко хворий...»   О. Онищенко

Номер слайду 4

Обері́г —предмет, що призначений захищати свого власника.

Номер слайду 5

Тема майстер-класу: Створення оберегу для захисника Вітчизни

Номер слайду 6

Створюючи обереги, треба дотримуватися деяких правил: 1. Обереги виготовляються лише з доброї волі і від чистої душі. 2. Найсильніші обереги - ті, які виготовлені, зроблені для вас вашими кровними родичами: батьком, матір'ю, братом, дітьми. 3. У процесі створення оберега ви повинні постійно думати про ту людину, для якого ви його робите. Якщо ви будете неухильно дотримуватися цих правил, ймовірно, зроблений вами оберіг дійсно зуміє захистити свого господаря від безлічі бід і негод.

Номер слайду 7

Правила користування голкою Голку тримай тільки з протягнутою ниткою в гольнику або футлярі. Не вколюй голку в свій одяг. Не бери голку в рот. Запасні голки зберігай у футлярі або гольнику. Не використовуй голку замість булавки. Під час шиття користуйся наперстком.

Номер слайду 8

Правила користування ножицями Користуйся ножицями із заокругленими краями. Клади ножиці на стіл так, щоб вони не виступали за край стола. Не працюй тупими ножицями і ножицями з ослабленим шарнірним кріпленням. Не тримай ножиці кінцями вверх. Не залишай ножиці розкритими, Не ріж ножицями на ходу. Не підходь до товариша під час різання. Передавай ножиці товаришу тільки в закритому вигляді, тримаючи їх за робочу частину.

Номер слайду 9

Правила користування електроприладом Не торкайся вологими руками електроприладів Не користуйся пошкодженими електроприладами Не засовуй у розетку сторонні предмети (цвяхи, дроти). Не витягуй електроприлади з розетки за шнур. Перевір, чи на шнурах не пошкоджена ізоляція. Запитай у дорослих, чи електроприлади не пошкоджені, чи справні. Не залишай увімкненими електроприлади після закінчання уроку. Коли сталося коротке замикання, ніколи не гаси водою! Коли загорівся шнур, обмотай руку сухою простою ганчіркою або одягни суху гумову рукавицю і витягни вилку з розетки.

Номер слайду 10

Що потрібно для виготовлення виробу нитки; голка; ножниці; шпилька; гарячий пістолет. по 3 кружечки з тканини жовтого та синього кольорів; серединка;

Номер слайду 11

Послідовність виготовлення оберегу Скласти кружечок вчетверо

Номер слайду 12

Швом «вперед голкою» прошити всі деталі в такій послідовності: 3 жовтих, 3 синіх та з’єднати два краї виробу

Номер слайду 13

За допомоги гарячого пістолета приклеїти серединку виробу

Номер слайду 14

На зворотній стороні виробу приклеїти шпильку та заховати зклеїну частинку шпильки кружечком тканини

Номер слайду 15

Готовий виріб

Номер слайду 16

Що ми робили на цьому уроці? Які відчуття у вас були під час виготовлення оберегу? Які побажання ви хочете надіслати нашим захисникам разом з оберегом?

Номер слайду 17

Домашнє завдання: Винести тканину, голку, нитки, гарячий пістолет

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Макіївка Ліцей
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Цыган Адам
    Дякую, гарний матеріал
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
ppt
Додано
27 січня 2022
Переглядів
2968
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку