Презентація "Облік розрахунків з підзвітними особами"

Про матеріал
Презентація з предмета "Бухгалтерський облік" на тему "Облік розрахунків з підзвітними особами".
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ОБЛІК РОЗРАХУНКІВ З ПІДЗВІТНИМИ ОСОБАМИ

Номер слайду 2

Підзвітна особа - це працівник, який отримує готівку під звіт і який повинен відзвітуватися про суму використання коштів, або повернути їх в касу. Підзвітні суми - називають суми, які отримав з каси під звіт працівник.

Номер слайду 3

Господарські потреби; Відрядження. Кошти під звіт видаються на:

Номер слайду 4

з каси підприємства; за грошовим чеком з поточного або валютного рахунка в установі банку; при цьому в бланк грошового чека вносяться паспортні дані підзвітної особи як одержувача грошових коштів за чеком; грошовим (поштовим або телеграфним) переказом через установу зв'язку в місце перебування підзвітної особи. Отримання авансу для оплати витрат

Номер слайду 5

Службове відрядження - поїздка фізичної особи, яка знаходиться у трудових відносинах з підприємством або являється членом керівних органів установи за розпорядженням керівника установи для виконання службового доручення поза місцем постійної роботи.

Номер слайду 6

Працівникам, які направляються у відрядження, виплачуються: Добові (30 гривень – територія України, 50 дол. США за межами України); Вартість проїзду до місця призначення і назад; Витрати по найму житлового приміщення

Номер слайду 7

Витрати на відрядження відшкодовуються лише за наявності документів в оригіналах, що підтверджують вартість цих витрат, а саме: транспортних квитків, транспортних рахунків, рахунків готелю.

Номер слайду 8

здійснюється відповідно до наказу керівника, але термін відрядження не може перевищувати 30 календарних днів здійснюється відповідно до наказу керівника, але термін відрядження не може перевищувати 60 календарних днів за кордон в Україні

Номер слайду 9

Відповідно до Інструкції і Порядку ведення касових операцій у національній валюті України авансовий звіт про витрачені у відряджені кошти і повернення невикористаних коштів має бути проведений у тій валюті, якою було видано аванс, не пізніше трьох робочих днів після повернення з відрядження , а з дозволу керівника ( за наявності поважних причин) – двадцяти робочих днів.

Номер слайду 10

Готівка, видана під звіт, але з тієї чи іншої причини не використана, повинна бути повернена до каси підприємства одночасно з авансовим звітом не пізніше наступного робочого дня після видачі її під звіт ( по відрядженнях – не пізніше трьох робочих днів після повернення із відрядження.

Номер слайду 11

Синтетичний облік розрахунків з підзвітними особами ведуть на субрахунку 372 “Розрахунки з підзвітними особами” . За економічним змістом рахунок господарських засобів, за структурою – основний, щодо балансу – активний.

ppt
Додано
14 червня 2022
Переглядів
2181
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку