Презентація "Однорідні члени речення та узагальнювальні слова"

Про матеріал
Презентація " Однорідні члени речення та узагальнювальні слова" містить матеріал для засвоєння відомостей про однорідні члени речення, узагальнювальні слова та вживання розділових знаків.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Однорідні члени речення та узагальнювальні слова

Номер слайду 2

Запам’ятай

Номер слайду 3

Встанови відповідність1. Живе нубійська кішка в пустелях із заростями чорного саксаулу, у чагарниках поблизу водоймищ, у горах, передгір'ях, поблизу населених пунктів. 2. Кішки доволі популярні герої в анімаційних мультфільмах, кіно, в музиці, літературі.3. В основному люди безпритульних кішок годують, приносять теплі речі в холодну пору року або забирають до свого дому. 4. Стандартне черепахове забарвлення кішки може бути бурштиновим, бурим, шоколадним, або, наприклад, ліловим.5. І хвіст, і вуха, і ніс відіграють у спілкуванні котів важливу функцію.

Номер слайду 4

Пам’ятаймо

Номер слайду 5

Запам’ятай Ареал поширення нубійської кішки великий: Африка, Середземномор’я, Китай, Закавказзя, Середня Азія. Латинське походження мають назви кота в інших європейських мовах: англійській, валлійській, іспанській, баскській, візантійсько-грецькій, стародавньо-ірландській, німецькій, польській, болгарській. За допомогою вусів кішка отримує інформацію про все, що її оточує : про предмети, вітер, температуру.

Номер слайду 6

3. Ряди однорідних членів речення (1)У Давньому Римі кішки були улюбленцями римських царів та імператорів. Паладій рекомендував використовувати кішок на плантаціях артишоків для боротьби із гризунами, але попереджав про небезпеку нападу на курей. З поширенням та збільшенням кількості кішки втратили цінність і шанування.

Номер слайду 7

3. Ряди однорідних членів речення (2)Богиня Баст зображувалася звичайно у вигляді жінки з котячою головою і персоніфікувала радість та веселощі, і вважалась покровителькою родючості й материнства. Давні єгиптяни використовували кішок не тільки для ловлі мишей і пацюків, але й дресирували їх для лову птахів. Коти мають струнке тіло, гострі зуби, чудовий зір та нюх, добре пристосовані для полювання на менших тварин.

Номер слайду 8

Коми 1) До традиційно використовуваних продуктів харчування кішок належать м’ясо, риба. 2) Живе нубійська кішка у вдалині від населених пунктів, але іноді може поселятися на горищах будинків. Україна у 2006 року входила в 10 країн з найбільшою кількістю населення котів, ставши домом для 7 350 000 домашніх котів, але втратила цей статус. У храмі богині Баст спеціально призначений жрець і стежив, і доглядав за кішками. У Стародавньому Єгипті після смерті кішки господарі приносилися жертви богині Баст та голили собі брови.3) У раціоні кішок можна використати яловичину та телятину, баранину та кролятину .

Номер слайду 9

Кома не ставиться. Кішки шанувалися єгиптянами як священні тварини та були взяті під охорону.Європейська лісова кішка та дика бенгальська кішка відіграли певну роль у становленні сучасної свійської кішки.

Номер слайду 10

Узагальнююче слово/словосполучення. Не зашкодять кішці такі фрукти як: банани, виноград, яблука. У раціоні кішок можна використати м'ясо ссавців: яловичину, телятину, конину, баранину, кролятину. 

Номер слайду 11

Якими частинами мови виражається УСМи даємо кішці необхідні продукти: м’ясо, риба, молоко, сир. За допомогою вусів кішка отримує інформацію про все: предмети, вітер, температуру. Нубійська кішка живе скрізь: у Африці, Китаї, Середній Азіі.

Номер слайду 12

Тире перед УС після ОЧРІ котики, і собачки, і птахи – усе поснуло.І тато, і мама, і я – усі повинні піклуватися про нашого домашнього улюбленця. У саду, у кімнаті, на кухні – скрізь полюбляє гратися мій котик.

pptx
Додано
22 лютого 2022
Переглядів
398
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку