Презентація "Охорона біосфери"

Про матеріал
Робота учня,що може бути використана прикладом проекту в 9 чи 11 класі з розділу "Екологія" з біології в темі"Охорона біосфери"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Охорона Біосфери. Підготувала:учениця 11-А класу. Приймак Катерина Охорона біосфери. Кз «НСЗШ22»м. Нікополя

Номер слайду 2

Людина і біосфера невіддільні. Біосфера забезпечує людину необхідними для життя речовинами та енергією. Людина, у свою чергу дбає про біосферу - виявляє турботу про її мешканців, охороняє середовище їх існування. Проте, здійснюючи різноманітну господарську діяльність, завдає біосфері значної шкоди. Тож нині питання охорони біосфери хвилює всіх людей на Землі.

Номер слайду 3

Біосфера . Загальні відомості Біосфера-це сфера життя,тобто оболонка Землі, населена живими організмами. Біосфера охоплює нижні шари атмосфери , всю гідросферу і верхній шар літосфери До біосфери планети належать рослини,тварини,гриби,мікроорганізми та людина.

Номер слайду 4

Біосфера Землі

Номер слайду 5

Фактори, що впливають на виникнення біосферної кризи-Зростання чисельності населення (забезпечення населення продуктами харчування,ерозія грунтів,знищення лісів) -Проблеми енергозабезпечення (радіоактивні відходи,аварії на АЕС)-Кліматичні зміни (парниковий ефект, танення льодовиків,підйом рівня води Світового океану)-Вплив діяльності людини на стан атмосфери,гідросфери (Кислотні дощі,послаблення озонового екрану)-Зникнення видів. Стан природних ресурсів України

Номер слайду 6

Шляхи подолання екологічної кризи. Встановлення лімітів на використання природних ресурсів, застосування маловідходних технологій. Здійснення заходів щодо відтворення природних ресурсів. Збереження популяційно-видового та ландшафтного розмаїття. Запобігання забрудненню середовища. Планування розміщення виробничих об’єктів з урахуванням екологічної ситуаціі території

Номер слайду 7

-Альтернативні джерела енергії (енергія сонячого випромнювання ,вітру,морів ,річок)-Побудова екологічно-стабільного суспільства (контроль зростання народонаселення,обмежене використання невідновних ресурсів, збереження та примноження лісового фонду, програми захисту і відновлення природних водойм)

Номер слайду 8

Червона книга України. Червона книга України - ілюстрований перелік рідкісних видів та підвидів, що знаходяться під загрозою зникнення на території України, і підлягають охороні; основний документ, в якому узагальнено матеріали про сучасний стан рідкісних, і таких, що знаходяться під загрозою зникнення, видів тварин і рослин, на підставі якого розробляються наукові і практичні заходи, спрямовані на їх охорону, відтворення і раціональне використання.

Номер слайду 9

Висновок. Біосфера є джерелом природних багатств для людини і потребує піклування про себе.3 метою охорони біосфери здійснюється міжнародне співробітництво. В нашій державі створюються природоохоронні території, діють спеціальні закони.

pptx
Додано
29 лютого 2020
Переглядів
2885
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку