Презентація "Окупаційний режим в Україні. План "Ост""

Про матеріал
Презентація "Окупаційний режим в Україні. План "Ост"" призначена для організації навчальної діяльності на уроці
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Окупаційний режим в Україні. План «Ост»

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Не визнаючи за Україною правана державне існування, окупанти штучно розчленували її на ряд адміністративних утворень: “дистрикт Галіцієн” (“Галичина”), “Рейхскомісаріат “Україна”, “Трансністрія”,“прифронтова зона”

Номер слайду 4

“Дистрикт Галіцієн” (Галичина) – складова частина “Генерал-губернії” (колишньої Польщі)До нього входили Львівська, Дрогобицька, Станіславська і Тернопільська області. Центром був Львів. Керував О. Вехнер. Тут окупаційна влада ставилася більш лояльно до українців-галичан, в той же час переслідуючи поляків і євреїв.

Номер слайду 5

“Трансністрія”,до якої увійшли Чернівецька, Ізмаїлська та Одеська області та ряд районів. Вінниччини, Миколаївщини і Херсонщини, була передана Румунії. Влада одразу почала проводити політику насильницької румунізації.

Номер слайду 6

“Рейхскомісаріат Україна” охоплював Правобережжя і більшу частину Лівобережної України. “Столиця” – Рівне. Керував Е. Кох. Тут були запроваджені найбільш жорстокі форми окупаційного режиму.

Номер слайду 7

“Прифронтова зона”охоплювала Чернігівську, Сумську, Харківську та Ворошиловоградську (Луганську) області. Перебувалапід юрисдикцією німецької армії. Військова адміністрація перед усім піклувалася про “спокійний тил” для армії і тому проводила відносно гнучку політику щодо населення.

Номер слайду 8

Закарпаття під назвою “Підкарпатська територія” ще у 1939 р. була окупована Угорщиною. Політика мадяризації.

Номер слайду 9

План “Ост”Він передбачав: Заселення окупованих територій німцями, безпосередньо підпорядкованих ССМасове переселення населення до Сибіру:з Криму і Таврії – 2 млн. чол., з Західної України – 65%Часткове онімечення окремих груп місцевого населення, що мали так звані “нордичні ознаки”Підрив біологічної сили слов'янських народів шляхом погіршення умов життя

Номер слайду 10

Нацистський порядок. Концтабори. Нацисти створили на Україні 180 концтаборів для військовополонених і цивільного населення (найвідоміші – Дарницький і Сирецький у Києві, Янівський – у Львові, Уманська Яма та ін). Здійснювали масові розстріли населення (відомо 300 місць масових страт, в т.ч. і в Києві – Бабин Яр). Запровадили систему “заручництва” і “відплатних” каральних акцій (було знищено 250 населених пунктів України разом з жителями). На території України було знищено понад 4 млн. чол. цивільного населення і понад 1,3 млн. полонених.

Номер слайду 11

Окупанти, зробили основний акцент на розвиток с/г і видобувної промисловості. Створювалися відповідні управлінські структури для економічного пограбування України, такі як “Економічний Штаб “Ост”, “Центральне Товариство Сходу”, військові інтендантські служби тощо. Для вилучення продовольства збереженаколгоспно-радгоспна система, селяни обкладалися величезними податками. У Німеччину вивозилася сировина для промисловості, що зберігалася ще з довоєнного часу. Окупаційна влада намагалася відновити роботу шахт та рудників. Економічне пограбування

Номер слайду 12

В 1942 році окупаційна влада розгорнула “добровільно” – примусове вербування робочої сили у віці від 15 до 60 років на роботу до Німеччини. Остарбайтери працювали на найтяжчих роботах в промисловості та в сільському господарстві. Протягом 1942-1943 рр. з України було вивезено 2.5 млн. чол. Із 7 млн. іноземних робітників у Німеччині українці складали 1/3 (2,4 млн. чол.). Вивіз працездатного населення на каторжні роботи до Німеччини

Номер слайду 13

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 5
Оцінки та відгуки
  1. Теле ШкОльгівка
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Більченко Олена
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Каліщук Ольга Олександрівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  4. Mazur Yevhen
    щиро дякую за гарну презентацію. доступний виклад матеріалу до уроку
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  5. Пахарь Надія Федорівна
    Добрий день, шановний колего. Дякую вам за вашу презентацію і можливість нею скористатися під час дистанційного навчання. Змістовна, систематизована, доступна, естетична. Дякую ще раз. Бажаю творчих успіхів, натхнення, миру, здоров'я. До побачення.
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
Показати ще 2 відгука
pptx
Додано
17 квітня 2021
Переглядів
5702
Оцінка розробки
5.0 (5 відгуків)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку