Презентація. Олександр Подоляк "Мій зореліт". Сашко дерманський " Кого беруть у космонавти"

Про матеріал
Урок літературного читання сплановано відповідно до програми О. Я. Савченко, підручник О.Вашуленко "Українська мова та читання" 3 клас
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Презентація до уроку літературного читання. У 3 класіПідготувала Степанова Лариса Іванівнавчитель початкових класів. Криворізької гімназії №8 КМР

Номер слайду 2

Олександр Подоляк«Мій зореліт»Олександр Дерманський «Кого беруть у космонавти» 1 травня

Номер слайду 3

Дошка вибору. Прочитай виразно казкус. 94-95 Обов’язково!Працюй над розвитком усного мовлення-перекажи казку. Де використовуютьелектричну енергіюу вас вдома?Написати сенкан(надіслати в ОП)

Номер слайду 4

Знайомство з автором. Олександр Подоляк — український дитячий письменник, який активно бере участь у сучасному літературному та педагогічному процесі. Окрім власних робіт, разом з Олександрою Григоренко переклав вірші Ротраут Сузанне Бернер (Німеччина) Автор книжки «Диктувала це сорока, а записував їжак» яка ніби жива і коїть усе, що їй заманеться. Тут слова, яких ніби й не існує, виявляються цілком зрозумілими, а ті, що давно всім відомі, дивують несподіваними витівками. Тут персонажі історій при першій нагоді тікають на сусідні сторінки, а букви й рядки підстрибують і сновигають. Книжка вийшла друком не лише в Україні, а й в Польщі та Швеції завдяки підтримці Українського інституту книги та європейським партнерам.

Номер слайду 5

Швидкочиталочка

Номер слайду 6

Не пропусти головне

Номер слайду 7

Що тебе зацікавило?

Номер слайду 8

Чому? Поясни. Майбутнє належить мрійникам.

Номер слайду 9

Що тебе зацікавило?

Номер слайду 10

Що тебе зацікавило?{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}Казковий. Оксамитовий. Сентиментальний. Містичний. Осяжний. Страшний. Підібрати свої прикметники(записати в зошиті з української мови)

Номер слайду 11

Поясни «Чому?»Дітям зорі всміхаються

Номер слайду 12

Цікаві факти про космос. У космосі більше зірок, ніж піщинок на пляжі. Захід сонця на Марсі здається блакитним. Венера обертається за годинниковою стрілкою. Це єдина така планета. Навіть на літаку подорож до Плутона займає приблизно 800 років. Доба Нептуна триває 16 годин. Світлу потрібно 8 хвилин і 19 секунд, щоби подолати шлях від Сонця до Землі. Юпітер — найшвидше обертається в Сонячній системі, його повний оберт навколо своєї осі займає лише близько 10 годин.

Номер слайду 13

Дошка вибору. Прочитай виразно казкус. 120-122 Обов’язково! Поділися своїми думками. Вибери одне із запропонованих завдань, с.121

Номер слайду 14

Література. Вашуленко О. В. Українська мова та читання : підруч. Для 3 класу закладів загальної середньої освіти (у 2-хчастинах). Ч.2 / О. В. Вашуленко. – К. : Видавничий дім «Освіта», 2020. - 160с. : іл. Відкриті джерела інтернет-ресурсів.

pptx
Додано
1 травня
Переглядів
110
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку