Презентація "Описане та вписане коло трикутника"+картка для практичної роботи+відповіді до практичної роботи

Про матеріал

Архів складається із презентації до уроку "Описане та вписане кола трикутника" та картки до практичної роботи на дану тему. Презентація містить теоретичний та практичний матеріал до уроку. Роздруковані картки дають можливість вчителю на уроці оцінити роботу учнів.

Зміст архіву
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Описані і вписані кола. Геометрія 7 клас. Підготувала: Голуб Г. С.учитель математики Соколовобалківської загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. Новосанжарської районної ради Полтавської області

Номер слайду 2

Описане коло Коло називається описаним навколо трикутника, якщо воно проходить через усі його вершини.

Номер слайду 3

Описане коло. Теорема: Навколо будь-якого трикутника можна описати коло і до того ж тільки одне. Довести: 1)для описане коло існує; 2)описане коло одне. Дано: ABCДоведення. Доведемо, що існує точка, рівновіддалена від його вершин і лише одна. Усі точки, рівновіддалені від вершин А і В, лежать на серединному перпендикулярі. Усі точки, рівновіддалені від вершин А і С, лежать на серединному перпендикулярі.

Номер слайду 4

Описане коло. Наслідок: Центр описаного кола навколо трикутника лежить на перетині серединних перпендикулярів, проведених до сторін трикутника. Для того, щоб описати коло, навколо трикутника, потрібно:1) Знайти середини сторін трикутника.2)Провести серединні перпендикуляри2)Провести коло через точку перетину .

Номер слайду 5

Вписане коло Коло називається вписаним у трикутник, якщо воно дотикається до всіх його сторін.

Номер слайду 6

Вписане коло. Теорема: У будь-який трикутник можна вписати коло і до того ж тільки одне. Довести: 1)для вписане коло існує; 2)вписане коло одне. Дано: ABCДоведення. Доведемо, що існує точка, рівновіддалена від всіх його сторін і лише одна. Усі точки, рівновіддалені від сторін АС і АВ кута А, лежать на його бісектрисі. Усі точки, рівновіддалені від сторін АВ і ВС кута В, лежать на його бісектрисі.

Номер слайду 7

Вписане коло. Наслідок: Центр вписаного кола у трикутник лежить на перетині бісектрис кутів трикутника. Для того, щоб вписати коло у трикутник, потрібно:1)Побудувати бісектриси трикутників (достатньо дві).2)Провести коло через точку перетину бісектрис.

Номер слайду 8

Практична робота. Робота з картками1. Навколо даних трикутників описати коло.2. Вписати коло у дані трикутники.3. Запишіть відповіді на питання: Де лежить центр описаного кола навколо прямокутного трикутника?Де лежить центр описаного кола навколо тупокутного трикутника?Де лежить центр описаного кола навколо гострокутного трикутника?Що можна сказати про розміщення центра вписаного кола трикутника?

Номер слайду 9

Підготувала: Голуб Г. С. учитель математики. Соколовобалківської школи І-ІІІ ступенів. Новосанжарської районної ради. Полтавської областіБлог учителя математики http://gsgolub.net/

Перегляд файлу

7 клас Геометрія

Практична робота уч _____

__________________________________________________

 

опис впис.BMP1.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2.

опис впис2.BMP

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3.

 

опис впис3.BMP

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Відповіді до завдань 2 і 3

 

 

 

 

відпов.BMP

 

 

 

 

 

опис впис3.BMP

 

 

 

 

 

 

 

zip
Додано
29 червня 2018
Переглядів
11724
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку