Презентація "Оптичні ілюзії"

Про матеріал
Презентацію можна використати як додатковий матеріал до виховних заходів з метою розвитку пізнавальних інтересів учнів.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Оптичні ілюзії

Номер слайду 2

Оптичні ілюзії - це оптичний "обман" мозку. Око бачить зображення одного об'єкта, проте мозок розуміє цей об'єкт по-своєму. Коли орган зору отримує картинку, задіюється велика кількість процесів в мозку. Людина аналізує цей процес, як комп'ютер, зокрема, аналізується розташування основних граней і кутів, структур кольору або позицій джерел світла. У більшості випадках цей аналіз є неточним - відбувається корекція зорових образів.

Номер слайду 3

ІЛЮЗІЇ РУХУІлюзії руху - це ілюзії, коли статичний і нерухомий малюнок "оживає" і починає рухатись, або починає крутитись в одну, а потім в іншу сторону.  Існують малюнки, які начебто "пульсують", хоча насправді - це статичний рисунок.

Номер слайду 4

ІЛЮЗІЇ СПРИЙНЯТТЯ ГЛИБИНИІлюзії сприйняття глибини - неадекватне сприйняття елемента і його властивостей. Найбільш вивченими є ілюзії, які утворюються при зоровому сприйнятті двовимірних контурних зображень. Мозок несвідомо бачить малюнки тільки випуклі (або ввігнуті). Сприйняття залежить від напрямку зовнішнього освітлення.

Номер слайду 5

Кімната Еймса. Кімната Еймса - кімната придумана Адальбертом Еймсом в 1946 р. являє собою приклад тривимірної оптичної ілюзії. Кімната спроектована таким чином, що при погляді спереду здається звичайною, з перпендикулярними стінами і стелею. Але наспраді, форма кімнати являє собою трапецію, де дальня стіна розташована під дуже гострим кутом до однієї стіни і, відповідно під тупим кутом до другої. Правий кут, таким чином, значно ближчий до спостерігача, ніж лівий. За рахунок ілюзії, яка посилюється викривленням шахових клітинок на підлозі і стінах, людина, яка стоїть у ближньому куті, виглядає велетнем у порівнянні з людиною, яка стоїть у дальному куті. Якщо людина переходить з одного кута в інший кут, то спостерігачу здається, що він різко росте, або, навпаки зменшується.

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Картинки перевертніКартинка-перевертень — вид оптичної ілюзії, за якої від напрямку погляду залежить характер сприйманого об'єкта.

Номер слайду 8

Зорові ілюзії в одязі. Моделюючи костюм, художник-модельєр намагається створити таку форму, в якій об‘єм, пропорції підкреслювали б природні переваги статури людини і замасковували її вади. Для виконання цієї важливої й творчої роботи вони вдаються до використання властивостей зорових ілюзій.

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Ілюзії

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Цей острівець не летить в небі… хоч в це важко повірити. Прогулянка по хмарах. Оптична ілюзія: дві пташки на сердечку

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Інопланетянин. Фух, це всього-на-всього відображення стільця 

Номер слайду 20

ДЯКУЮ ЗА УВАГУ

pptx
Додано
5 березня 2021
Переглядів
11675
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку