Презентація " Органи державної влади в Україні"

Про матеріал
Презентація подається з метою – може бути використана для проведення відкритих уроків, заходів, квестів з правознавства, дасть змогу урізноманітнити навчання, зробити його більш цікавим для учнів; подані матеріали можна використати для групової роботи.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Органи державної влади в Україні

Номер слайду 2

План уроку- Законодавча влада- Виконавча влада. - Президент- Судова влада.- Місцеве самоврядування

Номер слайду 3

Анаграма. Розгадай анаграму. Група №1. ОДВНОАЧЗКАА АДЛАВГрупа № 2. ВНВОАКАЧИ ЛВДААГрупа № 3. НДРИЗЕТПЕ Група № 4. УДВОАС ДВААЛ

Номер слайду 4

Хмара слів. Вибрати слова, що відносяться до вашого питання

Номер слайду 5

Дешифратор. Відновіть документ

Номер слайду 6

Група № 1 Стаття 76. Конституційний склад Верховної Ради України - чотириста п’ятдесят народних депутатів України, які обираються на основі загального, рівного і прямого виборчого права шляхом таємного голосування строком на п’ять років. Народним депутатом України може бути обрано громадянина України, який на день виборів досяг двадцяти одного року, має право голосу і проживає в Україні протягом останніх п’яти років. Не може бути обраним до Верховної Ради України громадянин, який має судимість за вчинення умисного злочину, якщо ця судимість не погашена і не знята у встановленому законом порядку. Повноваження народних депутатів України визначаються Конституцією та законами України. Строк повноважень Верховної Ради України становить п’ять років.

Номер слайду 7

Група № 2 Стаття 114. До складу Кабінету Міністрів України входять Прем’єр-міністр України, Перший віце-прем’єр-міністр, віце-прем’єр-міністри, міністри. Прем’єр-міністр України призначається Верховною Радою України за поданням Президента України. Кандидатуру для призначення на посаду Прем’єр-міністра України вносить Президент України за пропозицією коаліції депутатських фракцій у Верховній Раді України, сформованої відповідно до статті 83 Конституції України, або депутатської фракції, до складу якої входить більшість народних депутатів України від конституційного складу Верховної Ради України. Міністр оборони України, Міністр закордонних справ України призначаються Верховною Радою України за поданням Президента України, інші члени Кабінету Міністрів України призначаються Верховною Радою України за поданням Прем’єр-міністра України. Прем’єр-міністр України керує роботою Кабінету Міністрів України, спрямовує її на виконання Програми діяльності Кабінету Міністрів України, схваленої Верховною Радою України.

Номер слайду 8

Група № 3 Стаття 102. Президент України є главою держави і виступає від її імені. Президент України є гарантом державного суверенітету, територіальної цілісності України, додержання Конституції України, прав і свобод людини і громадянина. Президент України є гарантом реалізації стратегічного курсу держави на набуття повноправного членства України в Європейському Союзі та в Організації Північноатлантичного договору.

Номер слайду 9

Група № 4 Стаття 124. Правосуддя в Україні здійснюють виключно суди. Делегування функцій судів, а також привласнення цих функцій іншими органами чи посадовими особами не допускаються. Юрисдикція судів поширюється на будь-який юридичний спір та будь-яке кримінальне обвинувачення. У передбачених законом випадках суди розглядають також інші справи. Законом може бути визначений обов’язковий досудовий порядок урегулювання спору. Народ безпосередньо бере участь у здійсненні правосуддя через присяжних. Україна може визнати юрисдикцію Міжнародного кримінального суду на умовах, визначених Римським статутом Міжнародного кримінального суду. Стаття 140. Місцеве самоврядування є правом територіальної громади - жителів села чи добровільного об'єднання у сільську громаду жителів кількох сіл, селища та міста - самостійно вирішувати питання місцевого значення в межах Конституції і законів України. Особливості здійснення місцевого самоврядування в містах Києві та Севастополі визначаються Місцеве самоврядування здійснюється територіальною громадою в порядку, встановленому законом, як безпосередньо, так і через органи місцевого самоврядування: сільські, селищні, міські ради та їх виконавчі органи. Органами місцевого самоврядування, що представляють спільні інтереси територіальних громад сіл, селищ та міст, є районні та обласні ради. Питання організації управління районами в містах належить до компетенції міських рад. Сільські, селищні, міські ради можуть дозволяти за ініціативою жителів створювати будинкові, вуличні, квартальні та інші органи самоорганізації населення і наділяти їх частиною власної компетенції, фінансів, майна.

Номер слайду 10

Укажіть хто має повноваження?внесення змін до Конституції Українизабезпечує проведення фінансової, цінової, інвестиційної та податкової політикиє гарантом державного суверенітетуздійснення правосуддя, тобто розв’язання суперечок, що виникаютьпризначення всеукраїнського референдуму розробляє проект закону про Державний бюджет Україниприпиняє повноваження Верховної Ради України безпосередньо або через утворені ними органи місцевого самоврядування управляють майном, що є в комунальній власностіприйняття законівспрямовує і координує роботу міністерств. Вносить до Верховної Ради України подання про призначення Міністра оборони Українивстановлюють місцеві податки і збори відповідно до закону

Номер слайду 11

Домашнє завдання 1. Прочитати параграф 15, ст. 106 2. Перегляньте відео 3. Розвяжіть юридичну ситуацію

pptx
Додано
21 травня
Переглядів
65
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку