Презентація"Осередки давньогрецької цивілізації та їх сусіди на теренах України: сармати

Про матеріал
Презентація складається з 5 слайдів. 1- назва; 2 - карта, яка показує розселення давніх сарматів; 3 - історичний портрет сарматів: назва, економіка, зовнішня та внутрішня політика, територія розселення; 4 - здобутки сарматів (історичні джерела); 5 - домашнє завдання з посиланням на ресурс "WordWall".
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Осередки давньогрецької цивілізації та їх сусіди на теренах України: сармати. Калугіна Юлія Володимирівна

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Історичний портрет. Назва народу, державного об’єднання:сармати, савромати, аллани, роксолани та ін.; Сарматія. Час існування на території України: ІІІ ст. до н.е. – ІІІ ст. н.е. Територія проживання: Північне Причорномор’я і Приазов’я (між Дністром та Доном). Економіка: Кочове скотарство, орне землеробство, ремесло, торгівля. Внутрішня політика: рабовласницький устрій. Зовнішня політика: Переважають війни з сусідами (скіфи, давні римляни, готи, гуни) над мирними угодами з грецькими полісами на території України.

Номер слайду 4

Здобутки сарматів Довгі мечі сармати носили на лівому боці, а на правому — короткі кинджали, схожі на скіфський акінак. Особливістю суспільного ладу сарматів було високе становище жінок в родині та суспільстві. Вони були не лише хранительками вогнищ і вихователями дітей, але і воїнами нарівні з чоловіками. Знатні жінки нерідко виконували почесні жрецькі функції. Показово, що в могилу померлої жінки, навіть дівчинки, нерідко клали, окрім прикрас, і предмети озброєння. Родове кладовище, зазвичай, формувалося навколо більш раннього поховання знатної жінки — проводирки або жриці, яку родичі вшановували як праматір. Майже всі речі — золоті або плаковані золотою платівкою з рельєфними зображеннями і знайдені в похованнях сарматської верхівки.

Номер слайду 5

Домашнє завдання. Опрацювати § 42, усно відповісти на запитання на с. 196 Виконати роботу за посиланням та додати скріншот до гугл-класуhttps://wordwall.net/resource/68732123

pptx
Додано
28 березня
Переглядів
39
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку