Презентація "Осіннє малювання"

Про матеріал
Проведення уроків з використанням нетрадиційних технік малювання розвиває нестандартне мислення, креативний підхід у виборі тематики занять, прийомів виконання малюнку та матеріалів, які можуть втілити той чи інший задум дитини.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ОСІННЄ МАЛЮВАННЯ

Номер слайду 2

Без пензлика, без олівця. Розфарбувала деревця.

Номер слайду 3

Непомітно пролетіло літо, віддзвеніло дзвінкими голосами птахів. Настала осінь. Сьогодні ми трохи поговоримо про цю чудову пору року і подумаємо, а що ми знаємо про осінь?

Номер слайду 4

Приходить вона після спекотного літа і передує зимі. Спочатку перехід від однієї пори року в іншу практично непомітний. Як і раніше тепло, світить яскраве сонечко, радують своєю красою яскраві квіти.

Номер слайду 5

Поступово температура повітря знижується, а тривалість світлового дня зменшується.І ось вже іноді поплаче дощик, а в небі час від часу можна побачити перелітних птахів, які поспішають на південь й видають протяжний прощальний крик.

Номер слайду 6

Дозрівають цілющі плоди шипшини, грона калини подібно вогникам полум’я виблискують в останніх сонячних променях. Осінь як справжній художник величезним пензлем розфарбовує в яскраві кольори плоди та листя.

Номер слайду 7

У лісі стає тихіше, немає вже весняно-літнього гомону птахів, але зате багато грибів, а в садах радують погляд стиглі яблука і груші.

Номер слайду 8

Втомлена від літніх турбот і клопоту Природа готується до відпочинку. Але наостанок радує нас своїми приголомшливими й неповторними барвами, і прощальним танцем — листопадом!

Номер слайду 9

А ще осінь — пора натхнення і споглядання, що шарудять під ногами листя і блискучі на сонечку павутинки. Це тепле «бабине літо», як прекрасне продовження літа. Прекрасна пора!

Номер слайду 10

Три осінніх місяці, як три «ока» світлофора. Вересень — зелений, жовтень — жовтий, листопад — червоний. Спочатку в природі все ще переважає зелений колір, який поступово поступається місцем жовтому і червоному.

Номер слайду 11

Без фарб і без пензликів. Пофарбував раптом весь ліс. Осінній перший місяць. Подарує нам чудес.

Номер слайду 12

Чарівник прийшов у ліс,Фарби, пензлика приніс. У діброві та садочкустали жовтими листочки

Номер слайду 13

Каплі з неба, дахів, стріх,Дощ холодний,Перший сніг,Почорнів без листя сад. Що за місяць?

Номер слайду 14

Ознаки осеніПоява першого жовтого листя на березах, липах і в’язах, а в повітрі — літаючої павутинки. Перелітні птахи збираються в зграї й відлітають у вирій. Деякі холоднокровні тварини впадають в сплячку.

Номер слайду 15

Ознаки осеніЧасто йдуть дощі, багато грибів в лісі, збирається на полях урожай овочів і фруктів. День стає помітно коротше, а температура повітря поступово знижується. Ночі стають прохолодніше.

Номер слайду 16

Ознаки осеніПоступово дерева змінюють зелене листя на яскраву жовто-червоно-бурого, а потім приходить час листопаду. 23 вересня — день осіннього рівнодення, коли тривалість дня дорівнює тривалості ночі.

Номер слайду 17

НЕТРАДИЦІЙНЕ МАЛЮВАННЯ

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Номер слайду 21

ЩАСЛИВОЇ ОСЕНІ

Номер слайду 22

ВИКОРИСТАНІ ДЖЕРЕЛАhttps://megaznaika.com.ua/zahadky-pro-osin-i-osinni-misyatsi/https://dity.in.ua/statti/rozvitok-i-vikhovannya/oznaki-oseni-dlya-ditey-sposterigaemo-i-vivchaemohttps://dnz35.edu.vn.ua/%D0%B4%D1%96%D1%82%D1%8 F%D0%BC/%D1%80%D1%83%D0%BA%D0%B0%D0%BC%D0%B8-%D1%82%D0%B2%D0%BE%D1%80%D1%8 F%D1%82%D1%8 C%D1%81%D1%8 F-%D0%B4%D0%B8%D0%B2%D0%B0/%D0%BD%D0%B5%D1%82%D1%80%D0%B0%D0%B4%D0%B8%D1%86%D1%96%D0%B9%D0%BD%D1%96-%D1%82%D0%B5%D1%85%D0%BD%D1%96%D0%BA%D0%B8-%D0%BC%D0%B0%D0%BB%D1%8 E%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%BD%D1%8 F/

pptx
Пов’язані теми
Мистецтво, 3 клас, Презентації
НУШ
Додано
10 вересня
Переглядів
84
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку