Презентація "Основи догляду за волоссям".

Про матеріал
Матеріал може бути використаний на уроках "Соціально -побутового орієнтування" та "Основи здоров`я".
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Який в тебе настрій?

Номер слайду 3

Поетична хвилинка Всі ми навчені порядку –Зранку робимо … Миєм шию, ручки, личка. Акуратність – наша … Свої кімнати прибираєм І батькам … Все навколо бережи,З акуратністю …

Номер слайду 4

Загадка. Не сіють, не саджають –Саме виростає.

Номер слайду 5

Цікавинка про волосся На голові у людини розміщено від 80 до 150 тисяч волосин. Кожна з них може жити 2–4 роки. Щоденно у дорослої людини випадає приблизно 50 -80 волосин. За рік волосся виростає на 10 -15 см. Найбільш інтенсивно зміна волосся відбувається навесні та влітку.

Номер слайду 6

Що впливає на стан волосся• догляд за волоссям ; • спосіб життя; • особливості харчування;

Номер слайду 7

• дія температурних змін (сонце, переохолодження тощо); • стан нервової системи , стресові ситуації (чим частіше людина переживає стрес, тим повільніше у неї росте волосся);

Номер слайду 8

• порушення обмінних процесів в організмі; • вікові особливості (з віком волосся втрачає пігмент і міцність).

Номер слайду 9

Щоденний догляд1. Розчісування. 2. Миття.3. Стрижка.4. Укладка.

Номер слайду 10

Загадка. Він по зачісках мастак,Вас причеше гарно так. Розчесав моє волосся. Так давно вже повелося,Що охайний молодець,Той, хто має …

Номер слайду 11

1. Розчісування Розчісувати волосся треба тільки своїм особистим гребінцем або щіткою. Вони повинні бути завжди чистими. Гребінець слід обирати залежно від густоти волосся дитини. Що воно рідше, то густішим має бути гребінець.

Номер слайду 12

Розчісувати волосся потрібно щодня протягом 5–10 хв.

Номер слайду 13

Розчісувати волосся слід кілька разів на день, особливо ретельно зранку і ввечері. Для догляду за коротким волоссям достатньо масажної щітки та гребінця з частими й тупими зубцями. Коротке волосся починають розчісувати від коренів.

Номер слайду 14

Для розчісування довгого волосся протягом дня рекомендуєть­ся використовувати волосяну щітку з натуральним ворсом. Вона не шкодить і не рве волосся, а охайно його пригладжує. Довге починають розчісувати від кінчиків, відділяючи пасмо за пасмом.

Номер слайду 15

ТИПИ ВОЛОССЯ Сухе волосся. Змішаний тип. Жирне волосся. Нормальний тип волосся

Номер слайду 16

Загадка. За волоссям доглядає: Щоб блищало, вимиває. В ванну попаде краплинка -На водичці зразу пінка...

Номер слайду 17

2. Миття. Мити голову потрібно мірою його забруднення. Попри все голову необхідно мити регулярно, не рідше одного разу на 6–7 днів. Взимку голову миють частіше, тому що головний убір не дозволяє голові «дихати».

Номер слайду 18

Перед миттям необхідно ретельно розчесати волосся.

Номер слайду 19

Спочатку слід добре змочити волосся й голову теплою водою. Вважається правильним наносити шампунь не на волосся, а на шкіру голови або на долоню, розтерши його з невеликою кількістю води. Далі кінчиками пальців (не нігтями!) втерти шампунь у шкіру голови та долонею розподілити по верхньому шару волосся.

Номер слайду 20

Під час намилювання та розподілу піни, що утворилася, завжди слід рухатися від коріння волосся до кінчиків. Змийте, повторіть процедуру ще раз. Двох раз буде більш ніж достатньо.

Номер слайду 21

Жорстка вода зовсім непридатна для миття волосся. Для пом’якшення вдома воду кип’ятять або ж додають питну соду (1 чайна ложка на 1 л води).

Номер слайду 22

Не можна мити голову занадто гарячою водою. Оптимальна температура води — 40–50°С (вища за температуру тіла). Після полоскання корисно обдати волосся холодною водою.

Номер слайду 23

Одним і тим самим шампунем варто користуватися від 2–3 тижнів до 4–6 місяців. Як мінімум один раз на півроку шампунь потрібно змінювати. Шампуні для пошкодженого волосся, для додання об'єму, для фарбованого волосся, для жирного волосся, для сухого волосся, шампуні від лупи,для додання пружності.

Номер слайду 24

Засоби догляду за волосами Кондиціонер. Використовуйте кондиціонери для нейтралізації негативного впливу хімічних речовин Маски. Маски дозволяють тривалий час зберігати насичений колір і відновлюють структуру пошкодженого волосся. Сироватка. Це концентрований засіб, збагачений корисними мікроелементами, глибоко живить і чудово відновлює пошкоджені пасма. Спрей. Спреї сприяють більш легкому розчісуванню фарбованого волосся, що знижує ризик пошкодження структури локонів.

Номер слайду 25

Після миття волосся дитини корисно ополіскувати відварами ромашки, липи, кореня аїру, шавлії, евкаліпту, кропиви роблять волосся пух­настим і блискучим. Окрім того, ромашка надає волоссю яскраво­го золотистого відтінку.

Номер слайду 26

Після цього нанесіть на волосся будь-який бальзам після миття або маску для волосся. Також розподіліть погладжують зверху-вниз. Далі, візьміть гребінець з рідкими зубами і акуратно розчешіть волосся. Змийте бальзам/маску, якщо це необхідно.

Номер слайду 27

Не можна розчісувати мокре або вологе волосся. Обважніле волосся легко обривається.

Номер слайду 28

Загадка. Я пухнастий, чистий. Для усіх корисний. Мокрих витирати звик,називаюся...

Номер слайду 29

Витирати волосся найкраще чистим та теплим рушником. Легкими рухами рук витирати від коренів волосся до його кінчиків. Не загортати волосся в рушник, інакше вони закрутяться і сплутаються!

Номер слайду 30

Швидке висушування феном дуже шкідливе й небажане, оскільки так можна легко пересушити волосся, при цьому воно робиться ламким та посіченим. Якщо висушити волосся треба швидко, використовуйте режим холодної сушки, тримаючи фен на відстані не менше 40 см від голови, перебираючи волосся пальцями від маківки вниз до кінчиків.

Номер слайду 31

Номер слайду 32

Загадка. Золоті у нього руки: Робить зачіски й перуки,Підстриже і пофарбує,Гарний настрій подарує. Як називається людина , що професійно виконує зачіски?

Номер слайду 33

3. Стрижка та укладка. Маючи гарне волосся та правильно доглядаючи за ним , можна зробити і гарну зачіску. Зачіска - головна прикраса людини. З її допомогою ховають недоліки обличчя, шиї та підкреслюють переваги. На вибір зачіски може впливати - звички, вік, стиль одягу, а також - тип обличчя.

Номер слайду 34

Вибери засоби догляду за волоссям

Номер слайду 35

Гра «У перукара»

Номер слайду 36

Гра « У перуара»

Номер слайду 37

Лікування хвороб. Небезпеки підстерігають волосся на кожному кроці - спека і вітер, жорстка водопровідна вода, укладання гарячим феном, фарбування, хімічні завивки. Все це може призвести до того, що воно може стати ламким, слабким, тьмяним, почати випадати, шкіра голови стане сухою, з'явиться лупа. У таких випадках слід звер­нутися до лікаря-трихолога чи дерматолога, який після експертизи волосся може дібрати спеціальне лікування.

Номер слайду 38

Пікресли лише назви догляду за волоссямшампуні, сода,пральний порошок, рідке мило, зубний порошок, мило, зубна паста, кисломолочні продукти, духи.

pptx
Додано
13 березня
Переглядів
26
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку