Презентація "Особливості завдань з математики НМТ 2022 та способи їх розв'язання"

Про матеріал
Презентація "Особливості завдань з математики НМТ 2022 та способи їх розв'язання"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Особливості завдань з математики НМТ 2022 та способи їх розв’язання. Підготувала учитель математики. О З «Кобеляцький ліцей № 1»Пекут Т. П.

Номер слайду 2

НМТ 2022 У межах вступної кампанії 2022 року для вступу на бакалаврат замість традиційного ЗНО було передбачено проведення національного мультипредметного тесту (НМТ) в комп’ютерному форматі. Цей іспит проводився очно в спеціальних тимчасових екзаменаційних центрах. Це аудиторії шкіл і університетів, де були створені комп’ютерні класи та працювали інструктори.

Номер слайду 3

Національний мультипредметний тест містив три блоки завдань:з української мови,з математики,з історії України. Загальна кількість завдань НМТ – 60 Час виконання роботи – 120 хвилин

Номер слайду 4

Завдання оцінювалось відповідно до схеми нарахування балів, застосовуваної в ЗНО. Свій результат (тобто кількість набраних балів за правильно виконані завдання) учасник знав після виконання блоків НМТ. Пізніше результат кожного блоку було також переведено в шкалу 100-200 балів. Для отримання результату за шкалою 100-200 достатньо було набрати хоча б один тестовий бал.

Номер слайду 5

НМТ з математики у 2022 році складалося із завдань таких форм:- завдання з вибором однієї правильної відповіді, - завдання на встановлення відповідності, - завдання відкритої форми з короткою відповіддю У блоці НМТ з математики не було завдань відкритої форми з розгорнутою відповіддю

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Зміст завдань блоку НМТ з математики відповідає чинній програмі ЗНО з математики. Ця програма охоплює всі теми з алгебри й геометрії, які вивчалися у шкільному курсі, а саме:«Числа і вирази»;«Рівняння, нерівності і їх системи»;«Функції»;«Ймовірність випадкової події, вибіркові характеристики (середнє значення), аналіз діаграм та графіків»;«Планіметрія»;«Стереометрія».

Номер слайду 8

Форми тестових завдань НМТЗавдання з вибором однієї правильної відповіді (№1–14)Оцінюється в 0 або 1 бал: 1 бал, якщо вказано правильну відповідь; 0 балів, якщо вказано неправильну відповідь, або вказано більше однієї відповіді, або відповіді на завдання не надано. Завдання складається з основи та п’яти варіантів відповіді, з яких лише один правильний. Завдання вважається виконаним, якщо учасник зовнішнього незалежного оцінювання вибрав і позначив відповідь у бланку відповідей

Номер слайду 9

200 - 100 °/°7 --- х. Х=100*7/200=3,5 Б

Номер слайду 10

х≠23х=2-х, х=0,5 В

Номер слайду 11

Г Б Г

Номер слайду 12

Г Б5-3=2

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Г

Номер слайду 15

Завдання на встановлення відповідності («логічні пари») (№15–18 )Оцінюється в 0, 1, 2 або 3 бали: 1 бал – за кожну правильно встановлену відповідність («логічну пару»); 0 балів за будь-яку «логічну пару», якщо зроблено більше однієї позначки в рядку та/або колонці; 0 балів за завдання, якщо не вказано жодної правильної відповідності («логічної пари»), або відповіді на завдання не надано. Завдання складається з основи та двох стовпчиків інформації, позначених цифрами (ліворуч) і буквами (праворуч). Виконання завдання передбачає встановлення відповідності (утворення «логічних пар») між інформацією, позначеною цифрами та буквами. Завдання вважається виконаним, якщо учасник зовнішнього незалежного оцінювання зробив позначки на перетинах рядків (цифри від 1 до 3) і колонок (букви від А до Д) у таблиці бланка відповідей.

Номер слайду 16

1 – в; 2 – д; 3 - г

Номер слайду 17

Б Г Д

Номер слайду 18

В Д Б

Номер слайду 19

Неструктуроване завдання відкритої форми з короткою відповіддю (№19–20)Завдання складається з основи та передбачає розв’язування задачі. Завдання вважається виконаним, якщо учасник зовнішнього незалежного оцінювання, здійснивши відповідні числові розрахунки, записав, дотримуючись вимог і правил, кінцеву відповідь у бланку відповідей. Оцінюється в 0 або 2 бали: 2 бали, якщо вказано правильну відповідь; 0 балів, якщо вказано неправильну відповідь, або відповіді на завдання не надано.

Номер слайду 20

Номер слайду 21

Завдання з математики зможуть розв’язати не лише ті, хто вивчав математику на профільному рівні, а й ті, хто вивчав її на рівні стандарту. Адже здебільшого завдання відповідають саме програмі рівня стандарту. До того ж кожному учаснику тестування буде надана можливість скористатися довідковими матеріалами. Для розв’язання завдань з математики упродовж тестування можна буде скористатися чернеткою.

Номер слайду 22

В тестовому зошиті розміщено довідкові матеріали

Номер слайду 23

pptx
Додав(-ла)
Пекут Тетяна
Додано
21 травня 2023
Переглядів
806
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку