Презентація "Ознаки небезпечних територій. Позначення небезпечних територій. Правила поведінки під час: виявлення внп"

Про матеріал
Презентація " Ознаки небезпечних територій. Позначення небезпечних територій. Правила поведінки під час: виявлення внп" стане в нагоді вчителям про проведенні уроку з Основ здоров'я в 7 класі
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Ознаки небезпечних територій. Позначення небезпечних територій. Правила поведінки під час: виявлення внп.

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Небезпечні території - це місця, де існує підвищений ризик для людей та їхнього життя. Ці території можуть бути небезпечними з різних причин, таких як природні катастрофи, злочинність, конфлікти та інші небезпечні умови. Природні катастрофи, такі як землетруси, повені, цунамі та урагани, можуть спричинити значну шкоду та загрозу для життя та здоров'я людей, особливо якщо вони відбуваються в місцях з високою густотою населення.

Номер слайду 4

Найбільш імовірні місця встановлення мін, мін-пасток та виявлення вибухонебезпечних предметів. Особливу увагу та пильність слід приділяти:• колишнім військовим позиціям та оборонним укріпленням; • контрольним дорожнім пунктам;• місцям переправ через водні перешкоди; • залишкам військової техніки;• вузьким місцям, де неможливо обійти або об’їхати перешкоду; • ґрунтовим дорогам та узбіччям доріг з твердим покриттям;• необробленим ділянкам землі;• будинкам та спорудам, що покинуті місцевими жителями.

Номер слайду 5

ПОЗНАЧЕННЯ НЕБЕЗПЕЧНИХ ДІЛЯНОК ТА МІСЦЬ ВИЯВЛЕННЯ ВИБУХОНЕБЕЗПЕЧНИХ ПРЕДМЕТІВ ПІДРУЧНИМИ ЗАСОБАМИДля позначення небезпечних ділянок та місць виявлення вибухонебезпечних предметів можуть використовуватись наступні підручні засоби:• кам’яні стовпи або купи каміння;• палиці, встановлені навхрест;• фарба, нанесена на дерева або скелястий ґрунт;• прокопані канави, насипані піском смуги;• інші знаки, перешкоди

Номер слайду 6

ПІД ЧАС ЗНАХОДЖЕННЯ В НЕБЕЗПЕЧНИХ РАЙОНАХ ВСІ ЗНАКИ, ЩО ВИКЛИКАЮТЬ СУМНІВ, НЕОБХІДНО РОЗГЛЯДАТИЯК ПОПЕРЕДЖЕННЯ ПРО НЕБЕЗПЕКУ!!!!!!Демаскуючі ознаки районів, що становлять мінну небезпеку: • наявність дротяних розтяжок;• часткове оголення корпусу міни;• наявність тари (контейнерів) військового зразка, запобіжних чек;• горбки або місця, що виділяються серед певноїоднорідної території (засохла трава, ґрунт без рослинності тощо);• укупорка, котушки;• скелети загиблих тварин;• необроблені ділянки землі;• старі оборонні фортифікаційні споруди та інше.

Номер слайду 7

НІКОЛИ НЕ ЗАХОДЬТЕ У РАЙОНИ,ПОЗНАЧЕНІ ЗНАКАМИ МІННОЇ НЕБЕЗПЕКИ «НЕБЕЗПЕЧНО МІНИ» !!!!!!

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Заходи безпеки та правила поведінки у випадку виявлення вибухонебезпечних предметів. Під вибухонебезпечними предметами слід розуміти будь-які пристрої, засоби, підозрілі предмети, що здатні за певних умов вибухати. До вибухонебезпечних предметів належать:– вибухові речовини — хімічні з’єднання або суміші, здатні під впливом певних зовнішніх дій (нагрівання, удар, тертя, вибух іншого вибухового пристрою) до швидкого хімічного перетворення, що саморозповсюджується, з виділенням великої кількості енергії і утворенням газів. Боєприпаси – вироби військової техніки одноразового вживання, призначені для враження живої сили супротивника.– піротехнічні засоби: патрони (сигнальні, освітлювальні, імітаційні, спеціальні); вибухові пакети; петарди; ракети (освітлювальні, сигнальні); гранати; димові шашки.– саморобні вибухові пристрої – пристрої, в яких застосований хоча б один елемент конструкції саморобного виготовлення: саморобні міни-пастки;– міни-сюрпризи, що імітують предмети домашнього побуту, дитячі іграшки або речі, що привертають увагу.

Номер слайду 10

У разі знаходження вибухонебезпечного пристрою ЗАБОРОНЕНО:-наближатися до предмета;-пересувати його або брати до рук;-розряджати, кидати, вдаряти по ньому;-розпалювати поряд багаття або кидати до нього предмет;-приносити предмет додому . Необхідно негайно повідомити поліцію, службу з надзвичайних ситуацій про знахідку!

Номер слайду 11

Є декілька ознак, що дозволяють припустити, що маємо справу з вибуховим пристроєм. Слід звертати увагу на:-припарковані біля будівель автомашини, власник яких невідомий або державні номери якої не знайомі мешканцям, а також коли автомобіль давно непорушно припаркований;-наявність у знайденому механізмі антени або приєднаних до нього дротів;-звуки, що лунають від предмету (цокання годинника, сигнали через певний проміжок часу), мигтіння індикаторної лампочки;-наявність джерел живлення на механізмі або поряд з ним (батарейки, акумулятори тощо); -наявність розтяжки дротів або дротів, що тягнуться від механізму на велику відстань.

Номер слайду 12

Якщо підозрілий предмет знайдено в під’їзді, то треба опитати сусідів, можливо, він належить їм. У разі неможливості встановити власника – негайно повідомити про знахідку до найближчого відділення поліції та підрозділу ДСНС. Якщо підозрілий предмет знайдено в установі, потрібно негайно повідомити про знахідку адміністрацію. Для поштової кореспонденції з пластиковою міною характерна надмірна товщина, пружність, вага не менше 50 г і ретельна упаковка. На конверті можуть бути різні плями, проколи, можливий специфічний запах. Повинно насторожити настирне бажання вручити лист неодмінно в руки адресата і надписи на кшалт: «розкрити тільки особисто», «особисто в руки», «секретно» і т.п. Підозрілий лист не можна відкривати, згинати, нагрівати або опускати у воду.

Номер слайду 13

У разі знаходження вибухонебезпечного пристрою:1. Негайно повідомити чергові служби органів внутрішніх справ;2. Не підходити до предмету, не торкатися і не пересувати його, не допускати до знахідки інших людей;3. Припинити всі види робіт в районі виявлення вибухонебезпечного предмету.4. Не користуватися засобами радіозв’язку, мобільними телефонами (вони можуть спровокувати вибух).5. Дочекатися прибуття фахівців; вказати місце знахідки та повідомити час її виявлення. Слід пам’ятати, що розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

Номер слайду 14

Опинившись поблизу вибуху, стримайте свою цікавість і не намагайтеся наблизитись до епіцентру, щоб розгледіти або допомогти рятівникам. Найкраще, що можна зробити – залишити небезпечне місце. До того ж, варто знати, якщо вибуховий пристрій встановлено зловмисно, то вони часто встановлюються парами, щоб, через деякий час після вибуху першого з них, пролунав другий вибух. Це розраховане на те, що після першого вибуху на його місці зберуться люди, у тому числі й представники силових структур, і при повторному вибуху жертв буде набагато більше.

Номер слайду 15

ОТЖЕ:-не слід робити самостійно жодних маніпуляцій із знахідками або підозрілими предметами, що можуть виявитися вибуховими пристроями;-виявивши річ без господаря, треба звернутися до працівника поліції або іншого посадовця; не можна торкатися знахідки;-не користуйтеся мобільним та радіозв’язком поблизу підозрілої знахідки.

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Бережіть своє життя! Бережіть життя своїх близьких!

pptx
Додано
30 вересня 2023
Переглядів
5603
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку