Презентація "Past Simple"

Про матеріал
Презентація для опрацювання простого минулого часу містить: пояснення, формули побудови речень, зразки речень, таблицю неправильних дієслів та вправи (speaking, writing). Стане в нагоді для роботи з учнями середньої ланки.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Past Simple

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Слова-маркери Past Simple. Yesterday (вчора)The day before yesterday (позавчора)Last month/week/year (минулого місяця/тижня/року)Two days ago (два дні тому)In 2016 (у 2016 році)In June (у червні)

Номер слайду 4

Якщо дієслово є правильним, до нього додаємо закінчення –ed. Наприклад: You walked in the garden yesterday. – Ти гуляв у саду вчора. Утворення Past Simple. Watch – watched (дивитися -дивився)Wash – washed (мити - мив)Like – liked (любити - любив)Push – pushed (штовхати -штовхав)

Номер слайду 5

Якщо дієслово є неправильним, використовуємо його другу форму (Past Simple). Наприклад: She swam in the river. – Вона плавала у річці. Buy – bought (купувати – купив)Sleep – slept (спати – спав)Draw – drew (малювати – малював)Eat – ate (їсти – їв)

Номер слайду 6

Це таблиця неправильних дієслів. В ній є основні з них. Її варто вивчити, щоб знати утворювати минулий час, адже неправильних дієслів в англійській мові набагато більше, ніж правильних.

Номер слайду 7

В запереченні ми додаємо дієслово did (форма дієслова do у минулому часі) + частка not (скорочена форма – didn’t). Але основне дієслово стає у початкову форму! Наприклад: I did not (didn’t) walk in the garden yesterday. – Я не гуляв у саду вчора.

Номер слайду 8

У запитанні спереду ми ставимо did, потім особу і основне дієслово. Основне дієслово також стає у початкову форму. Наприклад: Did you walk in the garden yesterday? – Ти гуляв у саду вчора?

Номер слайду 9

Зверни увагу на правила утворення правильних дієслів у минулому часі. Основне правило. Додати закінчення –ed.worked wanted helped. Дієслова, які закінчуються на приголосну + y.tried carried hurried. Дієслова, які закінчуються на «e»liked used cared. Дієслова, які закічуються на приголосну з попередньою короткою голосною.stopped planned preferred

Номер слайду 10

Зразки побудови речень

Номер слайду 11

Let`s practice

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Click and play game

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Білявська Наталія
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Кметик Тетяна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
27 вересня 2022
Переглядів
2127
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку