Презентація "Перевернутий урок математики 5 клас"

Про матеріал

Застосування прийомів "перевернутого навчання" на уроках математики 5 клас. Для прикладу схема уроку на тему: "Рівняння".

Зміст слайдів
Номер слайду 1

«Перевернутий клас» на уроках математики. З досвіду роботи. БЕЗУХ Т. В.

Номер слайду 2

Перевернутий клас – це така модель змішаного навчання, в якій виконання домашньої роботи передбачає самостійне вивчення учнем нової теми: перегляд відеолекції; читання навчальних текстів, перегляд ілюстрацій; проходження тестів та вправ на початкове засвоєння теми. Потім, під час роботи в класі, учні вивчають більш складний теоретичний матеріал та питання, що виникли в них впродовж виконання домашньої роботи. Також в класі діти разом із вчителем розв’язують практичні задачі та виконують дослідницькі завдання. Після заняття в класі домашнім завданням учням є більш складні практичні завдання, виконання тестів на розуміння і закріплення пройденої теми.

Номер слайду 3

Проблеми й труднощі, які можуть виникнути у вчителя при організації перевернутого класу: Необхідність тривалої й ретельної підготовки відеоматеріалів, текстів, ілюстрацій, навчальних вправ, ігор та тестів. Потреба в додатковій мотивації учнів на початку роботи в цій моделі (зазвичай учні не виконують домашнє завдання, сподіваючись на те, що вчитель в класі все пояснить). В учнів можуть виникати проблеми з доступом до мережі Інтернет.

Номер слайду 4

Модель перевернутого класу має ряд переваг: Економія та вивільнення часу на уроці для розв’язування задач (в тому числі підвищеного рівня), виконання дослідницьких завдань тощо.Індивідуальний підхід (учень може навчатись у комфортному темпі та нескінченну кількість разів переглядати матеріали в зручний для себе час, а в разі виникнення питань звернутися до вчителя по допомогу). Забезпечення активного навчання. Широке використання можливостей для навчання мережі Інтернет, що є неможливим в умовах звичайного класу.

Номер слайду 5

Різновиди методу: Типовий – учні самостійно опрацьовують навий матеріал вдома, а на уроці вирішують практичні завдання. Дискусійний – використовується для дисциплін, при вивченні яких передбачається наочна демонстрація матеріалів, виконання дослідів. Груповий – для практичного застосування нової інформації на уроці учні об’єднуються в групи, що вчить командній роботі, вмінню вчитися один у одного. Перевернутий «вчитель» - метод передбачає безпосередню участь учнів у процесі створення відеоматеріалів та практичних завдань. Найпростіший. Фізика. Хімія. Біологія. Для учнів 9 - 11 класів. Для обдарованих та вмотивованих

Номер слайду 6

Реалізація технології «Перевернутий клас» на уроках математики 5 класу. Тема «Рівняння»Крок 1. Визначте тему уроку для проектування. «РІВНЯННЯ» Крок 2. Спрогнозуйте очікувані предметні результати уроку. Предметні результати: поняття рівняння, корінь рівняння, правила знаходження невідомих компонентів дій. Крок 3. Доберіть приклади завдань з теми на кожен рівень засвоєння навчального матеріалу. Репродуктивний Розв’яжіть рівняння:349–(318+х)=127 Продуктивний Розв’яжіть задачу склавши рівняння. Творчий Сформулюйте власну задачу та розв’яжіть її.

Номер слайду 7

Крок 4. Спроектуйте домашнє завдання. Приклад спроектованого домашнього завдання. Подивись відеоролик https://www.youtube.com/watch?v=8hd. CUbs. UU_s. Запиши означення та приклади у зошит (за необхідністю скористайся підручником)Виконай вправи (тест, інтерактивне завдання) https://learningapps.org/4743455 https://naurok.com.ua/test/homework/7223262 Крок 5. Спроектуйте діяльність на уроці.1. Виявлення труднощів у домашньому завданні. Вчитель відповідає на запитання учнів, за допомогою додаткових запитань наштовхує учнів на відповіді. Усні вправи різного рівня складності.

Номер слайду 8

2. Постановка завдання (формування вмінь та навичок).3. Підведення підсумків. Рефлексія. Домашнє завдання. Крок 6. Проведіть урок, фіксуючи ускладнення, проблемні моменти уроку. Крок 7. Проаналізуйте урок ( Чи відповідає урок моделі «Перевернутий клас»? Чому?)Використані джерела:https://op.ua/news/osvita-v-ukraini/metod-perevernutogo-klasu-noviy-pidhid-do-navchannyahttps://teach-hub.com/perevernutyj-klas/https://learningapps.org/4743455https://greencountry.com.ua/journal/read/green-country-rodonachalnik-perevernutih-klasiv-v-ukraini

pptx
Пов’язані теми
Математика, Майстер-класи
Додано
8 листопада 2021
Переглядів
1348
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку