. Презентація "Перкусія, або знайомство з шумовими музичними інструментами"

Про матеріал
Презентація до уроку з трудового навчання в спеціальній школі, присвячена виготовленню музичних шумових інструментів для шкільного дитячого оркестру.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Перкусія (англ. percussion — удар) — загальна назва ударних інструментів, які не входять до складу класичної ударної установки: бонго, бубон, гуїро, дарбука,  дзвіночки, кабаца, камесо, ковбели, конго, кастаньєти, маракаси, пандейра , табла, тамбурин, трикутник , тріскачка, чокало, шейкери  та багато інших етнічних ударних інструментів.

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Номер слайду 6

В українській народній музиці велику роль відіграють ударні та шумові інструменти, виникнення яких сягає своїм корінням у сиву давнину. Різноманітні брязкальця, пустотілі раковини, калатальця — все це використовувалося для подачі сигналів, а пізніше — для ритмічної організації музики. Цю ж функцію виконували часто і такі речі побутового вжитку, як деркач, било, калатало, що були невід'ємними супутниками сторожів.

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

- Яким способом виготовлений виріб? - Які додаткові елементи будуть застосовані? - Чи будуть ускладнення під час роботи? - Які додаткові матеріали і інструменти можуть знадобитися? - Скільки часу потрібно для виготовлення виробу? - Якою може бути орієнтовна ціна? - Що далі відбудеться з виробом, яка роль йому відведена?

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Галицкая Наталия
    Дякую за цікавий матріал.
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
ppt
Додано
16 березня 2020
Переглядів
1103
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку