Презентація "Перська держава. Дарій І."

Про матеріал
Презентація допомагає прослідкувати всі етапи уроку та не забути виконати певне завдання. Діти переважно візуали, тому більше запам'ятовують те що бачать. Бажаю всім цікавих та результативних уроків.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Актуалізація опорних знань. Перевірка домашнього завдання

Номер слайду 3

Мотивація «Я вже знаю…» Фараон Єгипет Персеполь Сідон Карфаген Хаммурапі Соломон Папірус Єрусалим Ніл Бібл Персія Сатрапії Кір ІІ Тигр Дарій І Давид дарики

Номер слайду 4

ПЕРСЬКА ДЕРЖАВА. Дарій І. 7964391042

Номер слайду 5

Географічне положення На схід від Месопотамії знаходиться Іранське нагір’я, яке з усіх боків оточене гірськими хребтами. В Ірані мало річок, а в пустелях є солоні озера.

Номер слайду 6

Робота з атласом

Номер слайду 7

Землеробство розвивалося лише в оазисах ЗАНЯТТЯ НАСЕЛЕННЯ

Номер слайду 8

Кочовики розводили коней, овець, верблюдів.

Номер слайду 9

Мідійці першими почали вирощувати траву люцерну для годування коней; її так і називали — кінський корм.

Номер слайду 10

Ге р о д о т п р о п е р с і в «Їхня головна гідність — мужність. Після військової доблесті другою за значенням заслугою вважається мати якомога більше синів. Хлопчиків у віці від п’яти до двадцяти років навчали тільки трьох речей: скакати на коні, стріляти з лука і завжди говорити правду».

Номер слайду 11

Утворення Перської держави Кір підпорядкував собі всі персидські племена та заснував могутнє Персидське царство. Він за короткий час підкорив Вірменію, Лідію та Вавилонське царство. Цар Кір

Номер слайду 12

Розквіт і загибель Перської держави Перський престол посів Дарій I (522–486 рр. до н.е.). За Дарія I східний кордон Перської держави сягав річки Інд, на заході — Керенаїки (Африка), острова Самоса (в Егейському морі), Фракії та Македонії.

Номер слайду 13

Реформи Дарія I Створення дорожньо-поштової служби Реформи у сфері законодавства Фінансова реформа Військова реформа Адміністративна реформа

Номер слайду 14

Словникова робота. Сатрапії Дарики Персеполь

Номер слайду 15

1991 1556 2020 1669 988 45 1008 1898

Номер слайду 16

Робота з ілюстрацією.

Номер слайду 17

Проте похід Дарія І проти скіфів Північного Причорномор’я закінчився невдачею, він помер, так і не здійснивши свою мрію — підкорити греків.

Номер слайду 18

Робота з історичним джерелом (розвиток інформаційної компетентності)

Номер слайду 19

Країну очолив його син Ксеркс (486–465 рр. до н. е.), за часів правління якого держава потерпала через постійні повстання населення підкорених земель

Номер слайду 20

Протягом 500–449 рр. до н. е. Персія вела тривалу виснажливу війну з греками, в ході якої зазнала нищівної поразки.

Номер слайду 21

Хронологічна хвилинка 550-530 рр. до н.е. Завойовницькі походи Кіра ІІ, створення держави Ахеменідів. Правління Дарія І. 513 р. до н.е. Перська імперія була завойована Александром Македонським.

Номер слайду 22

Хронологічна хвилинка 550-530 рр. до н.е. Завойовницькі походи Кіра ІІ, створення держави Ахеменідів. 521-486 рр. до н.е. Правління Дарія І. 513 р. до н.е. Дарій І прийшов війною на терени сучасної України. 331 р. до н.н. Перська імперія була завойована Александром Македонським.

Номер слайду 23

ppt
Додано
25 грудня 2020
Переглядів
4658
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку